De uitzendkanarie in de VS leeft!

pleasantsuprise Uitzenders zijn early warning indicators; de kanarie in de mijn. Ze krijgen als eerste problemen als de economie hapert en zijn de eerste die weer gaan zingen als de economie aantrekt.

En de American Staffing Association heeft enkele dagen geleden het volgende gemeld: Demand for temporary and contract employees increased markedly from July to August

De kanarie zingt weer!

En dat is zonder enige twijfel positief, ook al is er nog wel enige voorzichtigheid geboden:

Rebounding from a dip typical of the week containing the July 4 Independence Day holiday, the index started the most recent monthly period at 71 the week of July 6–12. Employment subsequently increased every week, ending the monthly period at 75 the week of Aug. 10–16.

During the same period in 2008, staffing employment saw a similar increase, but this year’s has been more sustained and robust. Last year staffing employment increased for four consecutive weeks and the index gained two points.

Ik weet het; droge tekst. Maar wel buitengewoon relevant. Want vorig jaar was er een groei van 2 punten; dit jaar van 4 punten. En dat is dus positief. En het kan wel eens het eerste echte signaal van een omkering zijn. Ook al is het nog heel beperkt en pril.

En dat vlak voor het weekend. Ruk de champagne maar vast open!

Geef een antwoord