Monsterboard in juli: minder bezoek, meer activiteit

Vandaag is echt zo’n cijferdagje, en dat wordt nog eens versterkt met de cijfers die Monsterboard vandaag op haar site laat zien. Over de maand juli weliswaar, maar toch. Het meest interessante gegeven voor een vacaturesite is natuurlijk het aantal bekeken vacatures per bezoek:

image

En daar zit dus een duidelijk stijgende lijn in. Ten opzichte van Nationale Vacaturebank (1,46 in het 2e kwartaal van 2009) zit Monsterboard met 2,33 in juli een heel stuk hoger.

De vraag is natuurlijk wat dat precies betekent. Heeft een werkzoeker op Nationale Vacaturebank na 1,5 vacature al de juiste te pakken, terwijl dat bij Monsterboard pas na 2,3 vacature het geval is? Heeft Monsterboard meer interessante vacatures dan Nationale Vacaturebank? Of is er iets totaal anders aan de hand?

Ik heb geen idee, maar als vacaturesite kan ik met een hoger aantal bekeken vacatures per bezoek natuurlijk goede sier naar mijn klanten maken. Tenslotte willen die klanten dat hun vacatures zo vaak mogelijk worden bekeken.

Dit zijn overigens de cijfers van Monsterboard over juli 2009:

image

Ten opzichte van juni is er een forse daling van het aantal bezoekers te constateren; het aantal zoekopdrachten voor een baan en het aantal bekeken vacatures is daarbij verhoudingsgewijs verbeterd. Minder bezoekers, maar wel meer activiteit dus.

Verder nog wat andere leuke ratio’s van Monsterboard over de afgelopen maanden:

image
Hier zie je het aantal aangemaakte job agents en My Monster accounts per bezoek en het aantal achtergelaten CV’s per bezoek over de maanden april – juli.

Het aantal aangemaakte job agents per bezoek groeit terwijl het aantal aangemaakte accounts afneemt. Het aantal achtergelaten CV’s per bezoek is de laatste maanden heel stabiel.

In alle gevallen is er overigens een zeer kleine conversie van het aantal bezoeken naar een van de drie acties. Betekent dit nou een heel hoog herhaalbezoek, een terughoudendheid om een dergelijke actie uit te voeren of onduidelijkheid hoe zoiets te doen?

Ik ga daar toch maar eens met Monsterboard over babbelen. Ik ben benieuwd wat zij daarover te vertellen hebben.

Geef een antwoord

3 Comments