Wij moeten niet zeuren

Nederland blijft het gezondste jongetje terwijl Spanje aan life support hangt. Dat zijn althans een paar observeringen op basis van de Eurostat cijfers over de werkloosheid in de Eurozone van juli 2009:

image

Geef een antwoord

5 Comments
 • Rob van Elburg
  says:

  @Marc

  Aha, die ZZP-ers zijn dus aan het wandelen in de eurozone. Dat verklaart dit gelijk:

  Zzp`ers zijn telefonisch slecht bereikbaar

  Gebaseerd op: Persbericht (24-8-2009)

  De bereikbaarheid van eenmanszaken in ons land kan beter. Uit onderzoek van BTC Solutions blijkt dat 55% niet bereikbaar is voor potentiële klanten. 45% neemt de telefoon niet op en heeft zelfs niet de beschikking over voicemail. 10% heeft wel voicemail.

  Het onderzoek, onder zo`n 1.000 eenmanszaken, is gedaan in samenwerking met Combigroep Services uit Dordrecht en gaat vooraf aan een nieuwe zakelijke dienst van BTC Solutions die zich richt op de zzp`er. Uit de antwoorden blijkt dat de partner in 13% van de gevallen de telefoon beantwoordt. 10% doet dit met familienaam of voornaam, en slechts 3% neemt op met de bedrijfsnaam. In 2% van de gevallen wordt door iemand anders (kind, oma) opgenomen. Hieruit kan worden geconcludeerd dat het zakelijk nummer ook privé wordt gebruikt.

  Bijna de helft van de deelnemers heeft wel eens het idee dat zij door hun slechte bereikbaarheid omzet missen. Met name de zzp`ers die mobiel werken weten niet goed hoe zij beter bereikbaar kunnen zijn.

 • Marc Drees
  says:

  @Peer:
  Als ik me niet vergis lopen er ook heel wat ZZP’ers rond in andere landen van de Eurozone. Dus daar zou in de verhoudingen geen grote impact van mogen worden verwacht.
   
  De deeltijd WW, tja. Daar zijn onze kristallen bol kijkers van het CPB ook al niet zo blij mee; maar meer in verband met het negatieve effect op de arbeidsmobiliteit. En natuurlijk is elke overheidsbemoeienis in dit verband een verlenging van de crisis. Dood hout moet worden verwijderd en niet kunstmatig in leven worden gehouden. En dan heb ik het niet over de mensen, maar over de bedrijven die ter ziele dienen te gaan als ze een crisis niet kunnen overleven.

 • Jan Willem
  says:

  Nu schijnt het dat het werkelijke werkloosheidscijfer in Spanje ongeveer de helft is van het officiële cijfer, vanwege de bloeiende zwartwerkcultuur, dus als je dat in ogenschouw neemt zijn ze mooi in lijn met Frankrijk….