Axel Springer heeft nu controle over StepStone

Zo kondigt Axel Springer de ‘overname’ van StepStone aan op haar eigen website. Behoorlijk groot dus:

Axel Springer | Homepage

En dat voor een uitgeversconcern die vroeger StepStone tijdens de lunch zou hebben verorberd. Maar nu blijkbaar heel erg blij is met dit meerderheidsbelang. Wat mij niet echt verbaasd.

De vraag is natuurlijk of StepStone zo blij moet zijn met een uitgever als grootste aandeelhouder. Zie bijvoorbeeld de vrolijkheid waar Careerbuilder in verzeild is geraakt. Dat wil je toch echt niet meemaken als bedrijf.

Maar dat soort bespiegelingen terzijde is er dus nieuws aan het vacaturesite- en overnamefront. En dat is altijd goed.

Axel Springer was al jaren grootaandeelhouder, maar heeft met de aankoop van 19,3% van de aandelen nu een meerderheid van 52,27% in StepStone.  En voor die aankoop is EUR 24,6 miljoen betaald. Wat de waarde van StepStone op zo’n kleine EUR 130 miljoen plaatst.

Voor de goede orde, dat meerderheidsbelang geldt dus zowel de vacaturesite als StepStone Solutions; de tak die talent management software oplossingen levert. En die laatste tak vind ik helemaal niet bij Axel Springer passen. ATS en uitgever? Nee, het zou me niets verbazen als daar op een gegeven moment afscheid van wordt genomen. En daar kan veel geld voor worden gevangen. Zoveel is zeker.

Volgens Dr. Mathias Döpfner (bestuursvoorzitter Axel Springer) is de aankoop onderdeel van een verdere groei van de digitale business van de uitgever alsmede een verdere internationalisering. En ik vraag me af of StepStone binnenkort ook in Oost-Europa actief zal gaan worden. Het zou mij in ieder geval niets verbazen.

Geef een reactie

1 Comment