Online recruitment sites in augustus

window_oscillograph Ik hou al lange tijd een groot aantal vacaturesites in de gaten. Commerciele vacaturesites, vacaturesites van uitzenders en van kranten. Het leek me daarom aardig om voortaan elke maand een inzicht te geven in de beschikbaarheid van deze sites.

Dus vanaf deze maand kan maandelijks een overzichtje op RecruitmentMatters worden gevonden van 21 sites met hun uptime, downtime in uren en de responsesnelheid van de homepage. Met aan het eind een cadeautje voor de lezer!

En dat overzichtje ziet er zo uit:

image

Tja, de grote verliezer is deze maand natuurlijk Creyfs. Wat een droefenis, deze site. Niet meer dan 95,1% uptime is beneden elk fatsoenlijk beschikbaarheidsniveau.

Bij de responsetime is Randstad de grote verliezer. Sinds de introductie van de nieuwe site is alles veel trager geworden:

Responsetijden Randstad

Daar zal toch eens stevig aan wat knoppen gedraaid moeten worden. Wat hier is bijna sprake van een verdubbeling van de responsetijden. Geen prettige ervaring.

En als extraatje ook nog het volgende. Vanaf vandaag kan eenieder zijn/haar favoriete site bekijken via deze URL. Gratis en voor niets, met de complimenten van RecruitmentMatters.

Pingdom | Publieke sites

Het icoontje laat zien of een site up (groen), mogelijk down (grijs) of down (rood) is.  En aan de rechterkant kan je de historie van iedere site zien. En dat betekent dat je per maand en daarbinnen ook nog eens per dag voor de afgelopen anderhalf jaar precies kan zien wat de beschikbaarheid en responsetime was.

Dus heb je geen zin om te wachten op mijn maandelijkse verslagje dan kan je hier natuurlijk altijd naar toe. En denk je dat een site plat ligt, dan kan je dat hier ook even checken.

Handig he?

Geef een reactie

8 Comments