Resultaat Hays is droefmakend

Geen Hays logo  Hays heeft een gebroken boekjaar dat eindigt op 30 juni 2009. En vandaag kwam Hays met de voorlopige resultaten over hun boekjaar 2008/2009. En die resultaten zijn bizar.

Want ten opzichte van een minimale omzetdaling van 4% is het operationele resultaat met 38% gekelderd. En dat ondanks een reductie van het aantal consultants met 26%. Schiet mij maar lek.

Het zal mijn gebrek aan kennis wel zijn, maar volgens mij is er dan ergens geld in een putje verdwenen. Want de vergoedingen voor tijdelijke (-3%) en permante (-26%) plaatsingen zijn gecombineerd maar 15% gedaald. Dat betekent dus niet dat er zwaar onder de kostprijs is verkocht. Afijn, het zal ongetwijfeld aan mij liggen.

Alistair Cox (CEO Hays) heeft natuurlijk ook weer de nodige upbeat opmerkingen:

We are also continuing to gain market share across the world and are investing in new markets including India and Russia. In addition, we are very pleased to have signed a series of significant recruitment contracts with leading global companies drawing on the full range of our expertise.

Nou, dat is inderdaad te zien in de resultaten… zou daar al dat geld in zijn verdwenen?

En dan heeft Cox ook nog dit te melden:

Currently we are seeing initial signs of stability in the United Kingdom and Asia Pacific markets although no indications of recovery. The Continental European markets, which entered the downturn later than the other regions, are still experiencing deteriorating conditions.

Interessant natuurlijk; vooral het bereiken van de bodem in de UK. Tenslotte zijn er alweer de nodige signalen dat de Aziatische tijger weer alive and kicking is. Maar de UK was toch nog wel een ander verhaal.

En natuurlijk gaat Hays het in de komende tijd beter doen dan haar concurrenten, want:

Whilst we anticipate that 2010 will be another tough year for our industry, we will continue to take advantage of the downturn to build market share […]

Tuurlijk joh! Alleen grappig dat al je collega’s dat ook zeggen. Hoeveel marktaandeel zou er toch eigenlijk zijn? 200%? Zouden die gasten nou nooit moe worden van hun eigen gereutel?

Geef een antwoord

2 Comments