Heel bijzonder! Solliciteren per SMS

Op de site van De Telegraaf las ik een oud artikel van 28 juli 2009. Toch zeer de moeite waard om dit artikel even aan te halen vanwege de absoluut onorthodoxe manier van solliciteren.

“FrieslandCampina werft nieuw personeel op een wel heel bijzondere manier. Mensen met interesse in een baan bij het zuivelbedrijf kunnen een SMS’je sturen. Voor het nieuwe hoofdkantoor aan de Stationsstraat in Amersfoort staat een groot bord waarop FrieslandCampina adverteert met de actie.”

Het lijkt erop dat FrieslandCampina echt de enige is die een SMS actie heeft opgezet. Zucht. Ik herinner me jaren geleden nog een SMS actie van BDO “Einde Baas gesprek”. Het liep toen niet bepaald storm met SMS’jes. Als De Telegraaf het solliciteren per SMS afschildert als een heel bijzondere manier van werven, is er nog veel te winnen.

Ik kan er bij de actie inhoudelijk niet zoveel voorstellen. Nu geeft het artikel ook bijzonder weinig informatie, maar ik zie mezelf niet op straat SMS-en voor een baan naar aanleiding van een bord. Het komt wat desperate over. Wat zou er op het bord hebben gestaan? SMS voor de functie van junior accountmanager “junac aan: ik wil!”. Wisten de SMS-ers überhaupt om welke functies het ging? Wellicht is er iemand op RM die het bord heeft gezien? Zou leuk zijn. Weet er überhaupt iemand iets over deze actie? Resultaten?

Wat verder opvalt, is dat de timing niet perfect is, een actie in de zomerperiode. Ligt je doelgroep lekker op het strand.

Geef een antwoord

1 Comment
  • Bas van de Haterd
    says:

    Ik kreeg hem een tijdje terug ook gemaild met “daar moet je toch iets over schrijven”. Ik vroeg die persoon wat hier nieuw aan was, tja, dat wist hij ook niet. Hoe het was uitgevoerd, idem. Tja… de journalistieke vaardigheden van journalisten zijn eeeh, ach ja, waarom gaat print ook al weer dood?