Nationale Vacaturebank: wie wil betalen voor CV schrijven?

Ik had het al eerder gezien maar steeds geen zin gehad om er op te klikken. Maar tijdens een regenbuitje heb ik toch maar de stoute schoenen aangetrokken en aan het onderzoek van Nationale Vacaturebank meegedaan:

Nationale Vacaturebank | Onderzoek

Natuurlijk ga ik voor die mini-laptop, want zo’n dingetje heb ik nog niet. Tussen de smartphone en mijn mainframe laptop is echter wat ruimte waar zo’n geinig klein laptopje keurig tussen past.

Dus snel aangeklikt dat onderzoek:

Nationale Vacaturebank | Startscherm vragenlijst

Oke, 16 vragen over communicatiekanalen, dat kan natuurlijk niet moeilijk zijn. En dat is het ook niet. Nationale Vacaturebank wil graag weten welke kanalen ik het liefst zou willen gebruiken in verschillende situaties. En dit zijn de kanalen die ze bieden:

Nationale Vacaturebank | Kanalen

Behalve bij het verzenden van een sollicitatie, want daar neemt Nationale Vacaturebank ook nog de optie Post mee. Nou, van mij hebben ze heel wat webforms, mail en chat als antwoord gekregen.

Maar tussen al die vragen over communicatie was er eentje die nogal afwijkend was. En die vraag ging als volgt:

Nationale Vacaturebank | vraag
Haha! Nationale Vacaturebank overweegt betaaldiensten voor werkzoekers te gaan bieden. In navolging van menige Amerikaanse site lijkt nu ook de eerste grote Nederlandse vacaturesite met dat idee te spelen.

Ons Hollanders ben zuunig, dus er zal vast niet zoveel animo voor zijn. Al ben ik wel heel nieuwsgierig naar de uitkomst van met name deze vraag. Ik zal maar eens contact met onze nationale trots gaan opnemen. Wie weet krijg ik een antwoord.

Geef een antwoord

7 Comments