De grote vier: geen herstel…

piggy_bank Ook deze week natuurlijk weer een aflevering in de serie over het aantal vacatures op de grootste vier vacaturesites van Nederland. 

En terwijl het aantal nieuwe vacatures een fors herstel laat zien is hiervan niets te merken bij de vier grootste vacaturesites. Daar stagneert de boel eigenlijk; hoewel Totaljobs wel net boven de magische grens van 10.000 vacatures is uitgekomen. Maar daarmee is meteen alles wel zo’n beetje gezegd.

Voor vandaag is dit het beeld:

Grote vier vacaturesites: week 37

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Nauwelijks enige beweging te bespeuren ten opzichte van vorige week. Werk.nl laat een heel kleine stijging zien, Nationale Vacaturebank een ongeveer even grote daling. Monsterboard en Totaljobs komen amper van hun plaats.

Gelukkig is de kleine opwaartse beweging van Totaljobs voldoende om door de magische 10.000 vacaturegrens heen te breken. En zit deze vacaturesite dus weer in de 5 cijfers.

De cijfers per site sinds week 3 van dit jaar:

Nieuwe vacatures per week: Week 3 - 37
De lijntjes wijzen wel allemaal naar boven, dus dat lijkt positief. Maar ten opzichte van de algemene groei van de markt is het allemaal nogal magertjes. En dat is dus aanzienlijk minder positief. De grote vacaturesites lijken het tempo van de marktgroei zeker niet bij te houden. De vraag is wat dit betekent voor de vacaturesites in het algemeen…

Geef een antwoord