Metrojobstrack: ‘samenwerking’ Metro en JobTrack

Logotype Metrojobs Vandaag komen het gratis dagblad Metro en vacaturesite JobTrack met een gezamenlijk persbericht: Dagblad Metro en vacaturesite JobTrack samen in personeelswerving.

En dat is nieuws! Personeelswerving! Want wie had ooit gedacht dat een krant en een vacaturesite samen een werving & selectiebureau zouden opzetten? Ik niet in ieder geval.

En gelukkig klopt daar ook helemaal niets van. Want na deze misleidende titel vervolgt het persbericht met de volgende zin:

Dagblad Metro en vacaturesite JobTrack […] bundelen de krachten op het gebied van online arbeidsmarktcommunicatie.

Ahhh… dat lijkt er meer op: arbeidscommunicatie. Maar dat is toch wel even iets anders dan personeelswerving. Laat ik het maar wijten aan de onnozelheid van het PR bureau die het persbericht heeft opgesteld.

Maar wat betekent dat nou precies? Nou, Metro mag gebruik maken van een JobTrack kloon: Metrojobs.nl. En dat ziet er zo uit:

Metrojobs | Homepage
Voor wie niet meer helemaal weet hoe JobTrack er uit ziet; hier even de zoekfunctie van achtereenvolgens Metrojobs en dan JobTrack achter elkaar:

Metrojobs | Zoekfunctie

JobTrack | zoekfunctie
Oftewel, zoek de verschillen…. Jawel de kleur is anders. En de koptekst. Maar wat nog meer? Inderdaad, niets.

Gewoon een nieuwe vacaturesite
Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een samenwerking, Metrojobs heeft gewoon een vacaturesite gelanceerd met de hulp van JobTrack. En daarmee kan Metro haar papieren vacatures voortaan ook digitaal plakken. Plus een klein extraatje; een deel van de vacatures uit JobTrack wordt ook zichtbaar gemaakt in Metrojobs. En dat is makkelijk omdat ongetwijfeld uit dezelfde database wordt geput.

Maar om dat nou in het persbericht als een strategische samenwerking te omschrijven gaat mij wel heel erg ver. Wat een overdreven getoeter. Om over die personeelswerving maar helemaal te zwijgen.

‘Conclusie’
Er is dus weer een vacaturesite bij in Nederland. Van Metro. En dat is het.

O ja, een kleine waarschuwing: ga voorlopig nog niet bij deze site op bezoek, want de performance is echt dramatisch slecht. Evenals die van JobTrack… Misschien had de operationele samenwerking iets meer aandacht moeten krijgen?

Geef een antwoord

6 Comments