De grote vier: Totaljobs doet gek

piggy_bank Ook deze week natuurlijk weer een aflevering in de serie over het aantal vacatures op de grootste vier vacaturesites van Nederland.

Deze week staat vooral in het teken van de ongewone groei van Totaljobs. Verleden week door de 10.000 vacatures heen gebroken en nu dan bijna 12.000 vacatures op de site!

Voor vandaag is dit het beeld:Grote vier: week 38 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Totaljobs maakt een sprong van 1.700 vacatures; wat veroorzaakt wordt door een extreem hoog aantal nieuwe vacatures van de afgelopen week. Het is ook meteen de enige stijger van het stel; Monsterboard staat stil  terwijl Werk.nl en Nationale Vacaturebank een heel klein beetje dalen.

De cijfers per site sinds week 3 van dit jaar:

Grote drie: vacatures per week Nou, daar is het ook goed te zien; de sprong van Totaljobs. Dat zal wel eenmalig zijn, ik ga er vanuit dat volgende week de resultaten weer wat normaler zullen zijn.

Geef een reactie

2 Comments
  • Jan Willem
    says:

    Daar zijn ze inderdaad mee bezig, maar al een hele tijd, dus dat verklaart niet dat er opeens een piek is… Wel grappig, want en marketeer van TJ verklaarde een paar maanden geleden dat dit soort weggeefacties hoogst zelden en alleen actiematig worden ingezet, maar de “actieperiode”  duurt nu al zeker een jaar…..