Werkloos? In Noorwegen zit je top

En ik maar denken dat Nederland zo’n sociaal land was. Niets van dat al; wij zitten volgens de OESO op het gemiddelde. Je kan namelijk het beste in Noorwegen werkloos worden. Daar zijn de unemployment benefits gedurende vijf jaar verreweg het beste. Gevolgd door… Belgie!

In de VS is het heel slecht toeven als je werkloos wordt. Na 1 jaar (met slechts 28%…) is het voorbij:

Hoogte werkloosheidsuitkeringen in de eerste vijf jaar

Geef een reactie

1 Comment
  • Avatar foto
    Rob van Elburg
    says:

    Volgens de (Oeso) zitten we qua “braindrain” zelfs onder het gemiddelde. 10% van de HIPO’s verdwijnt naar het buitenland en daar komt maar 4% voor terug.

    Uiteindelijk zakken we dus steeds verder weg qua kennisnatie, met uitholling van innovatie en ontwikkeling tot gevolg.

    ’t Recruitment vraagstuk is dus geen problematiek in de zin van moeten we Twitteren of niet, maar een casus van hoe gaan we dit tegen, hoe draaien we dit om, hoe houden we het werk hier en hoe gaan we weer stijgen in deze onderzoeken. Dat creeert namelijk werkgelegenheid en heeft dus recruitment nodig.

    Gelukkig helpt de overheid een handje mee. Bron Ingenieur: ” De Nederlandse regering investeert in het behoud van arbeidsplaatsen in de technische sector. Er wordt voor de komende twee jaar maar liefst 580 miljoen euro uitgetrokken voor het behoud van arbeid van hoger opgeleide technici, met name ingenieurs. ”

    Da’s een best bedrag gezien de jankverhalen van gisteren op Prinsjesdag. Blijkbaar broodnodig dus.