Social media is voor vrouwen?

Voor de social media fans onder ons, het artikel Top 5 Social Media Myths is een absolute must-read. En altijd handig om bij de hand te hebben om een scepticus te debunken. Ik vond deze grafiek wel heel erg fraai, afgebeeld bij de mythe dat social media alleen voor jongeren is:

Samenstelling social media

Social media lijkt vooral iets voor vrouwen! In twee van de vier voorbeelden is er een overuidelijke dominantie van vrouwen; bij Flickr is het gelijk verdeeld en alleen LinkedIn heeft een groter aandeel mannen.

LinkedIn is ook meteen het saaiste sociale netwerk wat er bestaat. En volgens bovenstaande pie chart moet je voor LinkedIn minstens 25 zijn om binnen te komen, en oudjes (>55) worden evenmin gewaardeerd.

Overigens barst het wel van de jonkies op die andere social media, allleen Flickr heeft een iets andere mix.

Geef een antwoord