Adecco op jacht naar USG?

 Patrick de Maeseneire (CEO Adecco) Patrick de Maeseneire (CEO Adecco) heeft een interview gegeven aan The Financial Times dat gisteren werd gepubliceerd onder de merkwaardig titel: Head of the Headhunters. Waarbij deze uitspraak aanleiding gaf tot de nodige speculaties:

In general staffing, in order to have cost leadership, you have to have a certain scale. Right now, we have a window, because companies are reasonably valued.

En De Maeseneire heeft al een eerste aankoop gedaan. Door de Britse uitzender Spring Group over te nemen. Maar dat is wat anders, een poging om weer greep op de Britse uitzendmarkt te krijgen.

Volgende aankopen zullen een meer strategisch karakter hebben; waarbij Adecco vooral op zoek lijkt te gaan naar specialistische uitzenders. Vooral om de leemte in de Adecco portfolio in dit gebied op te vullen. Verder moeten geografische leemtes worden opgevuld.

En dat heeft de nodige analisten ertoe gebracht om USG People als een mogelijke overnamekandidaat naar voren te schuiven. Het is waar; Adecco is geen grote speler in de Benelux. En met USG People erbij wordt Adecco toch een stuk groter.

Maar… USG People is slechts voor een deel een specialistische uitzender. Het is dus de vraag of Adecco echt interesse zou hebben. Aan de andere kant, USG People is recent onthoofd en zit met een beancounter als interim CEO. Dus wie weet…

Geef een antwoord

7 Comments