De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bank Ook deze week natuurlijk weer een aflevering in de serie over het aantal vacatures op de grootste vier vacaturesites van Nederland.

Nadat vorige week Totaljobs onverwachts een enorme vacature-explosie doormaakte is de site deze week weer gewoon op het bekende niveau teruggekeerd! Daarentegen lijkt Monsterboard zich juist stapsgewijs te herstellen van een nazomerdip.

Voor vandaag is dit het beeld:

Vacatures grote vier: week 39 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Totaljobs blijft niet alleen op haar onnatuurlijk hoge niveau hangen maar gaat nog zelfs iets omhoog met zo’n 300 vacatures. Ook Nationale Vacaturebank laat een sprongetjes zien, in dit geval van een kleine 400 vacatures.

Werk.nl en Monsterboard staan stil. Geen beweging naar boven of naar beneden. Nou ja, wie zei dat stilstand achteruitgang is heeft nog niet met vacaturesites gewerkt. Hier kan het zomaar een uitstekende zaak zijn!

De cijfers per site sinds week 3 van dit jaar:

De grote drie: nieuwe vacatures per week vanaf week 3
Duidelijk! Totaljobs is na die merkwaardige uitschieter van verleden week weer gewoon terug op haar oude niveau. Monstyerboard daarentegen lijkt duidelijk een weg omhoog te hebben gevonden.  En dat is voor deze site zeker een goed teken. Nationale Vacaturebank gaat lekker door en krijgt zo te zien dus weer gezelschap van Monsterboard. Dat maakt het toch een stuk gezelliger.

Geef een reactie

1 Comment
  • Roos
    says:

    Goed teken voor de markt! Ik hoop dat deze lijn zich de komende maanden doorzet . Nationale vacaturebank en Monsterboard zijn wat mij betreft indicatoren voor de aantrekkende markt.