Alain Dehaze: nieuwe Belgische Adecco baas

Alain Dehaze Afgelopen zondag verscheen een interview in de Financial Times met Patrick de Maeseniere. Het FD vond blijkbaar dat ze niet kon achterblijven, dus vandaag een interview met Alain Dehaze (de kersverse Regional head of Northern Europe).

Ook een Belg, maar niet de opperBelg van Adecco dus. En een Belg die eerder werkzaam was bij USG People, dus dat komt mogelijk goed uit in relatie tot de geruchten die boven onze uitzendmarkt hangen met betrekking tot de overname van USG door Adecco.

Hoewel Dehaze een overname van USG People niet uitsluit geeft hij als minpunt de al eerdere genoemde focus van Adecco op de overname van bedrijven die vooral de bemiddeling van professionals verzorgen. USG heeft vooral recht-op-en-neer uitzenden in haar portefeuille, dus business met een relatief lage marge. Geen ideale match.

Dehaze heeft natuurlijk ook de standaard opdracht voor iedere landenmanager bij Adecco meegekregen. In ieder land waar Adecco aanwezig is moet de nummer 1 of 2 positie worden bemachtigd.  En daar heb je als manager maar een paar jaar voor. Anders mag je weer buiten gaan spelen. Dus misschien is USG wel de oplossing voor dit probleem…

Met de komst van Dehaze gaan ook twee detacheringsorganisaties van de XPE Group mee. De XPE Group is weer een dochter van Humares, waar Dehaze CEO was. Blijkbaar is hier sprake van een soort pakketverkoop.

Maar met kralen rijgen zal geen nummer 1 of 2 positie worden bemachtigd. Daarvoor zijn aanzienlijk grotere aankopen noodzakelijk. Overigens is in Nederland natuurlijk alleen de nummer 2 positie beschikbaar. Randstad is, en zal, de onbetwiste nummer 1 blijven.

Net als De Maeseneire geeft ook Dehaze geen kijkje in de overnamekeuken van Adecco. Dat er wat zal moeten worden gekocht staat echter wel vast. Anders kan FD over twee jaar een nieuwe Regional head of Northern Europe interviewen…

Geef een reactie

3 Comments