Online referral services in Nederland: de harde cijfers

Ik ben wederom wat te laat met mijn maandelijkse stand in het land van de online referral services. Maar met het beperkte aantal partijen (Spotajob en Friendhunter) en de intertie van dit marktje valt er zo weinig te beleven dat ik het soms gewoon vergeet. Schande!

Natuurlijk hebben we in Nederland Recruitr.nl en sinds zeer kort KenJijIemand.nl; maar deze partijen laten geen vacatures zien. Tenminste, bij KenJijIemand moet je zoveel moeite doen dat je wel heel wanhopig moet zijn wil je daar als netwerker aan de slag.

Logotype Spotajob

Spotajob heeft 243 vacatures (was 238) en EUR 219.750 aan bonussen (was 216.500). Het aantal spotters is onbekend.

Marginale stijgingen op beide fronten. Minder oplettende volgertjes zouden denken dat er niets is gebeurt bij de senior onder de Nederlandse online referral partijen. Logotype Friendhunter

Friendhunter heeft op dit moment 94 vacatures (was 91); 1.027 netwerkers (was 1.022) en een bedrag van EUR 99.402 aan bonussen (was 97.802).

Groei op alle fronten, maar die groei is nog kleiner dan bij Spotajob. En die akelige EUR 2 blijft in het bonusbedrag zitten, dus we kunnen er vanuit gaan dat die vacature in ieder geval nog niet ingevuld is, wie het ook moge zijn. Maar wat staat dat toch zuunig.

Conclusie
Doodse stilte op de online referral services markt. Betekent het dat de online referral services ook dood zijn? Geen idee, tenslotte ligt Zubka weliswaar in een open graf maar laat nog altijd anderhalve vacature zien.

Maar als ze leven dan zijn het opgewarmde lijken. Friendhunter focust op dit moment vooral op Talent Tracker, haar wite label variant van Friendhunter. Spotajob, als onderdeel van Wegener, zit mogelijk gewoon de recessie uit. Met de kop tussen de schouderbladen.

Nou, volgende maand maar weer…

Geef een antwoord

1 Comment