NVB paait kabinet met azijn?

Logotype NVB Onder de nogal tendentieuze titel: Kabinet houdt niet van bouwvakkers stelt branchevereniging NVB dat 75.000 tot 100.000 werknemers binnen en buiten de bouw hun baan verliezen als de overheid geen aanvullende actie neemt.

En die aanvullende actie is dan vooral van financiele aard, want de steun van het kabinet tot nu toe (EUR 400 miljoen) doet NVB af als een druppeltje…

Deze branchevereniging weet blijkbaar nog niet dat je met stroop meer vliegen vangt dan met azijn. Maar de situatie is ook wel extreem. Volgens de NVB worden op dit moment slechts 1.300 nieuwbouwwoningen per maand verkocht. Voor de start van de economische crisis was het 4.000 per maand!

De markt is dus in elkaar gedonderd. Maar het lijkt alsof NVB denkt dat alleen de bouwsector door de crisis wordt geraakt. En het kabinet met de gehele schatkist richting bouw leeg moet kieperen. Wat niet zal gebeuren.

Als de voorspellingen van NVB correct zijn betekent het overigens een aanzienlijk hoger aantal banen die in de bouwsector verloren dreigen te gaan. Want tot op heden werd een getal van 50.000 genoemd. Ook al angstaanjagend veel. Maar 75.000 tot 100.000 is helemaal een astronomisch aantal.

Nou maar hopen dat NVB wat al te hoog van de toren blaast. Ook wat betreft het aantal banen dat op de tocht staat.

Geef een reactie