ResumeBucket: een tijdelijk emmertje

Logo en logotype ResumeBucket In de eindeloze serie van personal branding sites, deze keer eentje met relatief weinig ambitie: ResumeBucket. Tenminste, dat lijkt me zo; gezien de naam.

En dat klopt ook, want dit is wat ze over zichzelf zeggen: ResumeBucket offers you the ease of editing, the power of sharing, and convenient access to your resume from anywhere on the planet

Oftewel, een makkelijke manier om je CV online te krijgen en te delen met anderen. Nou, dat is op zich een verademing ten opzichte van al die blaaskaken die zich als de next LinkedIn zien.

Maar ik vind het natuurlijk wel interessant om te kijken of ResumeBucket nou werkelijk makkelijk in het gebruik is.

Homepage
Zo ziet de homepage van ResumeBucket er uit:

ResumeBucket | Homepage

Een site zonder (al teveel) design, het ziet er allemaal zeer low-cost uit.

Maar wat ik aardig vind is onderstaand registratieformulier, en dan vooral het groene gedeelte:

ResumeBucket | Registratieformulier

Want hier biedt ResumeBucket mij een drietal opties:

  1. het uploaden van een reeds beschikbaar CV
  2. mijn CV handmatig in te voeren (wie?)
  3. een voorbeeld CV te gebruiken

En die laatste optie is aantrekkelijk voor diegenen die nog geen (goed) CV hebben. Als ik voor deze optie kies krijg ik een eindeloze lijst met functiegroepen te zien. Natuurlijk selecteer ik als groep Human Resources om vervolgens een hele serie voorbeeld CV’s te krijgen:

ResumeBucket | Voorbeeld CV's voor Human Resources
Goedemorgen! Alsof het niets is. En er zit ook inhoudelijk nog een behoorlijke variatie tussen deze CV’s. Dit is prettig, hoewel er hopelijk niet al teveel HR mensen rondlopen zonder fatsoenlijk digitaal CV.

En ResumeBucket houdt hier niet op, ze heeft ook nog een aantal voorbeeld sollicitatiebrieven in haar emmertje. Wederom per functiecategorie; overigens wel aanzienlijk minder dan bij voorbeeld CV’s. Voor HR zijn er drie voorbeeldbrieven. Maar toch!

Een eenmaal gereed CV kan ik online zetten, met mijn eigen vanity URL: /resumebucket.com/MarcDrees. Je hoeft het niet te proberen, want er staat in dit geval niets online.

Zoeken naar CV’s
Daarnaast moet ik een aantal criteria invullen om mijzelf vindbaar te maken binnen ResumeBucket:

ResumeBucket | Zoekcriteria
Want iedereen kan in ResumeBucket zoeken. Een CV database zonder kosten! Dat is bijzonder:

ResumeBucket | Zoekresultaat
En doorklikken levert mij het volledige CV, inclusief adresgegevens.  Ik kan via ResumeBucket online contact opnemen, of via het adres een telefoonnummer opzoeken.

Dit klinkt dus als een enorme spoiler voor betaalde CV databases. En het gekke is, ik heb geen business model van ResumeBucket kunnen ontdekken. Dus zijn dit goede Samaritanen of zit er ergens een addertje onder het gras. Als het laatste het geval is; ik heb het niet kunnen ontdekken. Tenzij ResumeBucket op termijn een tolpoort voor de CV wil gaan zetten.

Bijzondere gadgets
Overigens zitten er voor de werkzoeker ook nog wat aardige gadgets in, zoals deze grafiek waar ik de interesse in mijn CV kan bewaken:

ResumeBucket | CV statistieken

Overigens is dit niet alles, ik kan ook precies zien wie naar mijn nCV heeft gekeken, inclusief de site waar ze vandaan kwamen:

ResumeBucket | Lijst van bezoekers van een CV

Zo kan je als werkzoeker zien wie je eventueel gaat ‘spammen’! Toch wel interessant, hoewel ik me afvraag of hiermee bepaalde privacy regels worden overtreden. Het zou me niet verbazen…

Conclusie
De site is onopvallend qua design, opvallend wat betreft een aantal mogelijkheden.  De vraag is natuurlijk wat ResumeBucket toevoegt ten opzichte van de bestaande partijen. En dan is het antwoord: (vrijwel) niets. En daarmee is het waarschijnlijk niet gewaagd om te concluderen dat ResumeBucket geen enkel bestaansrecht heeft. En dat komt niet eens door het ontbreken van een business model…

Geef een reactie

2 Comments