De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bank Ook deze week natuurlijk weer een aflevering in de serie over het aantal vacatures op de grootste vier vacaturesites van Nederland.

Een saaie week deze keer. Tenminste, als je op zoek bent naar nieuws. Want het is stilletjes aan het front hoewel Werk.nl toch wel een ferme dip toont. De rest beweegt echter nauwelijks.

Voor vandaag is dit het beeld:

De grote vier: aantallen vacatures week 40

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl dondert met 1.000 vacatures omlaag. En daarmee is het enige opzienbarende nieuws ten opzichte van vorige week gemeld. Want de andere sites bewegen nauwelijks (Monsterboard en Nationale Vacaturebank) of helemaal niet (Totaljobs).

De cijfers per site sinds week 3 van dit jaar:

Grote drie vacaturesites: week 3 - 39 
Totaljobs heeft het meerwaardige piekje van 1 week weer helemaal achter de rug en zit weer op het normale niveau van rondn de 1.100 nieuwe vacatures per week.

Monsterboard is onrustig en schiet omhoog en weer naar beneden. Het is volstrekt onduidelijk waar deze site naar toe gaat. Dit in tegenstelling tot Nationale Vacaturebank die zich zo rond de 2.500 nieuwe vacatures per week lijkt te hebben gesetteld.

Geef een reactie

2 Comments