Lachen met recruiters. In Almere?

Martijn Smit Jawel. Ik zit in oude USG hoofdkantoor (zonder wireless verbinding) klaar voor de bijeenkomst van IKKI: Lachen met recruiters. En dat kan natuurlijk geen kwaad, gezien de uiterst sombere tijden waarin we ons bevinden.

In de hoek van mijn rechteroog schieten via Twitter Fountain de tweets met LMR tag voorbij. Geinig, maar ik kan me zo nauwelijks concentreren op het bloggen.

Martijn Smit gaat er vandaag voor zorgen dat de aanwezige recruiters positiever de zaal verlaten dan ze binnen zijn gekomen.

Maar voordat Martijn ons in positiever sferen brengt geeft Koen Roozen een beeld van waar IKKI nu staat. Op dit moment heeft IKKI 35.000 leden en 75.000 unieke bezoekers per maand. Maar de ambitie reikt aanzienlijk verder, want eind volgend jaar wil IKKI op 200.000 leden zitten. En ook nog eens een paar satellieten, waaronder een ZorgIKKI.

Koen laat ook een nieuwe feature van IKKI zien, de Carriere Inspirator. Een soort Monster Career Mapping, maar dan van Nederlandse bodem. Goed, die Carriere Inspirator zal ik binnenkort eens aan een test onderwerpen…

Genoeg over IKKI, het is tijd voor Martijn. En verdomd, de man is heel komisch. Hij laat aardig wat recruiters op een kritisch-komische wijze de revue passeren.

Tot hij zijn grootste criticaster noemt: Bas van de Haterd. Dan komt er een bijzonder onflatteuze foto van Bas voorbij; maar het is een zelfportret dat hij om volstrekt duistere redenen online heeft gezet. Ik maak een mentale notitie om nooit meer foto’s van mezelf op Internet te plaatsen.

Dankzij de Twitter Fountain zien we dan ook een retweet van Bas’ reactie langskomen. Die er op neerkomt dat Bas meer mensen moet blocken. Maar ik heb een donkerbruin vermoeden dat Martijn toch al geen volger was…

Overigens is Bas zeker niet de enige die geknipt en geschoren wordt; we hebben er met Martijn een Youp bij. Eentje die recruiters even gezellig de oren wast en in de spiegel laat kijken. En dat zeer onderhoudend weet te doen.

Ik heb er behoorlijk van genoten, ook al moest ik ervoor naar Almere rijden. Want wat ligt die plaats toch een pokkenend van de bewoonde wereld, zeker als het regent.

Geef een reactie

5 Comments
 • joost schrage
  says:

  Ik krijg het idee dat ik op een andere bijeenkomst ben geweest. Ik vond de presentatie van Martijn in het geheel niet leuk. Een heel hoog ‘lekkere-wijven’ en ‘ouwe-jongens-krentenbrood’-gehalte, flauw, flauw, flauw. Ik krijg ook (als niet-recruiter) een wat verwrongen en incestueus beeld van deze wereld. Vooral de manier waarop over mensen gesproken wordt die zich niet terplekke kunnen verdedigen vind ik nogal laf. En als er ook zo over mij als (mogelijk potentiele kandidaat) wordt gesproken zeg ik: nee dank u wel, ik regel het dan liever zelf.

 • Niels Jordens
  says:

  LMR was erg vermakelijk en in die zin verfrissend. Vond het i.t.t. tot Rob wel wat minder chique om op de man te spelen, die er n.b. niet bij was. En het was af en toe wat incestueus (“ons kent ons”) maar dat werd ook erkend. Heb in elk geval gelachen en goed geborreld na afloop.

  Zoveel events loop ik niet af maar het valt me nu al op dat je grotendeels hetzelfde netwerk tegenkomt. Zou leuk zijn om eens de (corporate) mensen te bereiken die niet zo in to Twitter en social media etc. zijn.

 • Ivo
  says:

  Leuk om te horen dat het ‘lachen’ en ‘geweldig’ was….maar daar heeft de lezer van dit stukje – die niet hierbij aanwezig was – weinig aan.
  Laat mij dan ook eens lachen middels wat mooie anekdotes?

 • Rob van Elburg
  says:

  Was er ook en maar 1 woord. Geweldig!

  Grote dank voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. ‘k Loop al een tijdje mee in het wereldje maar zo’n setting als vanmiddag had ik nog nooit meegemaakt. In alles was Martijn scherp maar bovenal chique en dat geeft zijn niveau wel weer. Top!