Landelijke banenmarkt: dé ontmoetingsplek? Neuh…

Logo en logotype UWV WERKbedrijf Op 1 oktober is het weer zover; UWV WERKbedrijf en gemeenten organiseren de Landelijke Banenmarkt. In een persbericht noemt UWV WERKbedrijf dit evenement dé ontmoetingsplek voor werkzoekenden en werkgevers.

De vraag is: wat is een ontmoetingsplek? Als dat een plaats is waar werkzoekers en werkgevers elkaar fysiek treffen, dan heeft UWV WERKbedrijf helemaal gelijk. Hoewel… eerlijk gezegd weet ik niet hoeveel mensen er naar banenbeurzen toe gaan. Maar dat terzijde.

Als het echter gaat om het verwezenlijken van de doelstellingen van werkzoekers en werkgevers ten aanzien van het elkaar vinden; dan is het statement natuurlijk enorme lariekoek. Tenslotte verwacht UWV WERKbedrijf niet meer dan 100.000 bezoekers.

Laat er geen misverstand over bestaan, dat zijn heel veel mensen. Maar in vergelijking tot bezoekersaantallen van vacaturesites stelt het natuurlijk niets voor. Een korte rekensom:

Monsterboard en Nationale Vacaturebank hadden gezamenlijk in het tweede kwartaal per maand gemiddeld 1,6 miljoen bezoekers. Laat ik eens heel aardig zijn en aannemen dat ze verantwoordelijk zijn voor 50% van het totale volume aan bezoekers dat op maandbasis een vacaturesite bezoekt.

Dan komen we in totaal op 3,2 miljoen bezoekers per maand. Meer dan 100.000 bezoekers per dag. En dat niet slechts één dag per jaar, maar elke dag; 365 dagen per jaar.

Als dat niet de ontmoetingsplek voor werkzoekers en werkgevers is dan weet ik het niet meer. Sneller, makkelijker, efficienter en goedkoper. Met een oneindig groter aanbod dan op een Landelijke Banenmarkt ooit geboden kan worden.

Geef een reactie

1 Comment
  • Marcel Rietveld
    says:

    Gisteren op de banenmarkt gestaan in Arnhem.  Wat mij opviel is dat er voornamelijk uitzendbureaus aanwezig waren en weinig bedrijven. Ook ik geloof meer in vacaturebanken en het werven via internet, omdat o.a. het bereik veel groter is.