Google Wave: dag 1!

Logotype Google Wave Eindelijk is het dan zover. Google Wave gaat vandaag de eerste 100.000 mensen uitnodigen om gebruik te gaan maken van de applicatie die de potentie heeft om e-mail, instant messaging, Twitter, sociale netwerken en nog wat andere communicatiekanalen naar het museum te verwijzen.

30 september kan weleens de dag zijn die we later bestempelen als de start van de meest fundamentele verbetering op het gebied van communicatie sinds de uitvinding van de telefoon. En de dag dat online recruitment voorgoed veranderde.

Ik weet niet wat er is gebeurd sinds de eerste unveiling in mei, maar ik weet wel dat er hard is gewerkt, met name op het gebied van scalability, stability, speed and usability. Yet, you will still experience the occasional downtime, a crash every now and then, part of the system being a bit sluggish and some of the user interface being, well, quirky.

Dat is dus een behoorlijke disclaimer van Google. En er zijn ook een aantal functies die vandaag nog niet beschikbaar zijn:

you can’t yet remove a participant from a wave or define groups of users, draft mode is still missing and you can’t configure the permissions of users on a wave

Nou, daar is denk ik wel mee te leven in het begin…

Ik heb ondertussen al pijn in mijn handen van het urenlang duimen dat ik bij die 100.000 gelukkigen hoor. De kans is buitengewoon klein, maar wie wil nou geen deelgenoot zijn van history in the making?

Geef een reactie

8 Comments