Nederlandse jongeren zijn optimistische geesten

Je zou er bijna moe van worden, van die tegengestelde berichten. Op Molblog lees ik nu weer dat Nederlandse jongeren, in tegenstelling tot de rest van de wereldse jeugd, weinig zorgen maken over de huidige economische situatie. Ook zijn jongeren niet bang om in de toekomst een baan te vinden. Dit blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd via Habbo.

Meer dan 61.000 jongeren tussen de 12 en 17 jaar, uit meer dan 30 landen, werden afgelopen september ondervraagd over de huidige economische situatie en de impact hiervan op hun doen en laten.

“12 procent van de Nederlandse jongeren maakt zich ernstig zorgen over de recessie. In andere landen ligt dit percentage aanzienlijk hoger. De hoogste percentages zijn te vinden in Singapore (49 procent), Brazilië, Portugal (45 procent) en Spanje (41 procent). Ruim 30 procent van de Nederlandse jongeren maakt zich helemaal geen zorgen.”

Maar, we moeten niet denken dat de Nederlandse jongeling een onbezonnen, blowende flierefluiter is. 45 procent van de jonge Nederlanders maakt zich wel degelijk zorgen. En veroordeel ook zeker niet de nuchtere respondenten die vrij zeker zijn van hun baan, een flexibel karakter hebben en/of een groot relativeringsvermogen. Het kan immers erger. En al dat gepanikeer is ook nergens goed voor.

Geef een reactie