InCompany: beste W&S bureau

InCompany komt deze week met de resultaten van een onderzoek naar de kwaliteit van werving & selectiebureaus. Op basis van een viertal criteria zijn W&S bureaus onderzocht. En dit is de top drie:

InCompany: Top drie W&S bureau's

De verschillen tussen de nummer 1 (YER, gemiddeld 6,87) en nummer 3 (YACHT, gemiddeld 6,84)) zijn minimaal. Zelfs het verschil met de nummer 10 (Michael Page, gemiddeld 6,25) is zeer klein te noemen.

Wat verder opvalt in bovenstaande grafiek is de merkwaardige variatie in waardering van de top 3 over de vier criteria. YACHT heeft een zeer gelijkwaardige waardering, Interselect is in zware onbalans en YER zit daar zo’n beetje tussenin.

Ik heb ook nog even naar de prijs/kwaliteit verhouding van de top 10 gekeken, en dan onstaat er toch een heel ander beeld:

Prijs/kwaliteit verhouding W&S bureaus
Interselect promoveert naar plaats 1, Ebbinge schiet van plaats 9 naar de tweede plaats en YER en YACHT zakken elk twee plaatsen. Michael Page blijft overiges wel op de laatste plaats staan.

Er zijn dus slechts twee partijen met een positieve verhouding tussen prijs en kwaliteit (resultaat). Alle overige partijen scoren negatief op deze ratio. En dat is toch bepaald geen beste prestatie. Nog even los van het feit dat geen van de W&S bureaus in de top 10 zich los heeft weten te maken van die verfoeilijke zesjes cultuur. En daar zal Balkenende niet blij mee zijn…

Volgend jaar wil ik er minstens een paar zevens tussen zien! En uitsluitend positieve prijs/kwaliteitsverhoudingen. Want hoe zou je anders in deze tijd kunnen overleven?

Geef een reactie

5 Comments
 • valeri berns
  says:

  @Rob. Dank Rob! Wij zijn er erg blij mee!
  @ Marc. Goed dat je het hebt over die zesjescultuur. Dat is nu precies wat wij bij YER ook zeiden. Wij zijn blij met de eerste plaats (er kan er toch maar echt één de beste zijn en dat zij wij dus gewoon) maar de kunst is om dit te verbeteren.
  Eind van het jaar starten we daarom een groot KTO. Hierin willen we met klanten, lost accounts en prospects in gesprek om te horen wat wij beter moeten doen om idd volgend jaar een 7 of liever nog een 8 te halen. Dus….wie ons nog tips wil geven. Bel of mail me gerust. Ik om graag luisteren. Op naar de 8 in 2010!

 • Marc Drees
  says:

  @Bas:
  Ik heb oprecht geen idee. Als ik wat in mijn mottige geheugen graaf zitten dienstverleners meestal tussen de 6 en een klein zeventje, dus wat dat betreft zou het wel passen. Maar mottige geheugens kunnen ook verdomd onbetrouwbaar zijn…

 • Bas van de Haterd
  says:

  @Marc: hoe verhouden de cijfers zich tot andere sectoren? Ik bedoel dus: wat zijn de cijfers van b.v. de IT dienstverleners of de advocaten kantoren? Misschien een leuk vergelijk te trekken tussen de branches en hoe die gezien worden.

 • Rob van Elburg
  says:

  Zo onzettend Nederlands dit. We ouwehoeren over alles maar laten winst en verlies ontwikkeling maar voor wat het is. Secundair toch?

  Alle partijen hier enorm en oprecht gefeliciteerd.

  PS: Huxley ook met consultant nummer 100 binnen 3 jaar!