Vacaturebank voor Polen?

Ik struikelde gisteravond over het volgende berichtje in de Ondernemer: Nieuwe vacaturebank helpt bedrijfsleven aan Poolse vakmensen. Mijn eerste gedachte was: Goed initiatief, verkeerde tijd.

Maar dat veranderde toen ik de site probeerde te bekijken. Want dat lukte (gisteravond en vanochtend) niet. En toen begreep ik het! Dit is een Polengrap. Maar wel een nare:

Polenvacaturebank.nl

Geef een antwoord

5 Comments
 • Jelly
  says:

  Dan meteen mijn mening maar… ’t is mijn site tenslotte!
  Was dus wel balen dat de site niet op tijd online stond. Techniek laat je soms in de kou staan heb ik gemerkt.
  Evengoed ben ik/ zijn wij ervan overtuigd dat we iets gaan toevoegen. Vakmensen in diverse branches zijn in Nederland soms nauwelijks te vinden. En ook voor ander werk, zoals in de agrarische sector en civiele techniek, blijven mensen van buiten Nederland nodig. Wij proberen niets meer of minder dan die brug te slaan. De site is nu trouwens live, zij het nog met foutjes (balen!!!) Toch nog maar eens een kijkje nemen en ik hou me aanbevolen voor tips!!!

 • Niels Jordens
  says:

  Grappig die focus op Polen… Ik heb wel eens een gesprek gehad met een agri & bouw bureau dat specifiek Polen naar nederland haalt, met busjes en al, en vertegenwoordigers die bijna deur aan deur werven in Polen zelf. Toen ik uitlegde dat er nog heel veel andere Europese landen zijn waarvandaan mensen interesse hebben in ook dat soort werk in NL, werd ik heel glazig aangekeken.

  Hetzelfde met bureau’s die heel specifiek IT-ers uit India of de Fillipijnen naar NL halen. Terwijl bijv. Italiaanse en Spaanse software developers staan te trappelen om in NL te kunnen werken. Vaak kunnen en willen mensen uit de nabije landen zelf huisvesting regelen, het cultuurverschil is klein en het Engels is goed, ook niet onhandig. En geen werkvergunning nodig. Zeker in deze tijd zouden dit soort partijen kunnen overwegen om het wat simpeler aan te pakken en dichter bij huis te zoeken. 

  @Marc dit interpreteer je hopelijk niet als zelfpromotie hè? Heb in dit geval mijn webadres maar even weggelaten…