Werkloosheid VS op 9,8%

En daarmee is de werkloosheid in september met 0,1% gestegen ten opzichte van vorige maand. Volgens alle voorspellingen zou een groei tot 10% realistisch zijn, dus het is nog altijd niet afgelopen:

Werkloosheid VS

In september zijn ruim 260.000 banen verloren gegaan. Wederom een gigantische hoeveelheid, en aanzienlijk meer dan in augustus, toen ruim 200.000 banen verloren gingen. Dit is slecht…

De beurzen in de VS en Europa reageerden direct op dit nieuws met scherpe dalingen. En terecht. Want hoe kan een economie herstellen als het aantal werklozen zo sterk blijft stijgen. Het antwoord: dat kan niet! Ook al hebben sommigen in de VS het over een jobless recovery. Wat een onzin.

Het werkelijke percentage werkloosheid ligt nog veel hoger, maar daar zullen we het maar niet over hebben. Het beeld is zo al triest genoeg. We gaan een guur en somber najaar tegemoet. Zoveel is zeker. Ik heb alvast een extra trui aangetrokken…

Geef een antwoord