De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bank Ook deze week natuurlijk weer een aflevering in de serie over het aantal vacatures op de grootste vier vacaturesites van Nederland.

En het is een somber weekje. Want alle sites gaan naar beneden, met wederom Werk.nl als de negatieve uitschieter. En dat is alweer de tweede week op rij. Geen prettig gezicht…

Voor vandaag is dit het beeld:

De grote vier: week 41

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

En alweer valt Werk.nl met 1.000 vacatures omlaag. Dat is dus de tweede keer dat dit gebeurt. Zou het soms te maken hebben met al die storingen die Werk.nl de laatste tijd heeft?

Nationale Vacaturebank valt ruim 200 vacatures terug, Totaljobs zo’n 300 terwijl Monsterboard er bijna 500 inlevert. Alles daalt dus deze week. En dat willen we dus eigenlijk niet zien of horen!

De cijfers per site sinds week 3 van dit jaar:

Vacatures per week: week 3 - 40 
Totaljobs gaat keurig op het oude niveau door, met zo’n 1.100 vacatures per week. Ook Monsterboard lijkt haar ritme weer te hebben gevonden. Alleen Nationale Vacaturebank is nog wat springerig.

We beginnen ons op te maken voor de laatste periode van het jaar. Ik ben heel benieuwd hoe die er uit gaat zien. Verleden jaar was dat het begin van het einde. Na het nieuwe jaar krabbelde de vacature-aantallen per week nog wel even op, maar al snel viel toen het doek.

De nieuwe vacatures van de grote drie sites zijn op dit moment zo’n 500 vacatures meer dan in week 1 van dit jaar. Toen bleeft de teller op 4.500 vacatures stilstaan, een dieptepunt. Ik vraag me af of we daar dit jaar nog onder gaan duiken…

Geef een reactie