eQuest koppelt met LinkedIn

Logotype eQuest eQuest en LinkedIn hebben een samenwerking aangekondigd waarmee bedrijven hun vacatures via multiposter eQuest voortaan ook op LinkedIn kunnen plaatsen. 

Met het groeiende belang van LinkedIn voor online recruitment is dit een logische stap. Het biedt eQuest de zoveelste outlet voor vacatureplaatsingen. En LinkedIn maakt hiermee haar intenties ten aanzien van de online recruitment markt nog duidelijker. Voor zover dat al niet duidelijk genoeg was.

LinkedIn heeft de potentie om een zeer belangrijke speler te worden in de markt van vacaturesites. En met deze beweging wordt dat weer een stukje makkelijker. Hoewel eQuest natuurlijk met name een Amerikaanse speler is maar wel pogingen doet om in Europa, en dan vooral de UK, vaste voet aan wal te krijgen. En ondertussen claimt zo’n 500 Britse vacaturesites te hebben aangesloten.

Hiermee schiet eQuest dus direct onder de duiven van Broadbean schieten. Tenslotte is deze laatste multiposter op dit moment in de UK verreweg de grootste partij. Het is voor Broadbean nu vooral zaak om een vergelijkbaar aanbod te realiseren. Ergo: een koppeling met LinkedIn aan haar klanten te kunnen bieden.

En dan zijn er nog onze eigen multiposters: Knollenstein en In Goede Banen. Die hadden natuurlijk allang een koppeling met LinkedIn moeten hebben. Tenslotte heeft LinkedIn in Nederland een ongekende penetratie. En welke zelf respecterende recruiter zit tegenwoordig niet dagelijks op LinkedIn?

Dus waar blijven die koppelingen? Of moeten we voortaan met eQuest zaken gaan doen?

Geef een reactie

5 Comments
 • Wendy Haket
  says:

  Dus waar blijven die koppelingen? Of moeten we voortaan met eQuest zaken gaan doen?

  Opgetogen heb ik dit artikel gelezen, 1 oktober jl. heeft HumanWave haar online recuitment software gelanceerd. Door de nieuwe techniek hebben wij niet alleen de integratie (of koppeling) naar Linkedin om vacatures te plaatsen maar ook de linkedin profielen in je sollicitanten dossier terug te zien. Je linkedin profiel en sollicitanten dossier kunnen dus 1 worden.

  Overigens doen we dat niet alleen met Linkedin maar ook met Hyves en Facebook.
  We hebben het vorige week geprenteerd op een IT tech sessie en kwamen er toen achter hoe vooruitlopend we waren door de reakties van Forrester en Gartner. Nu zie ik dus dat ook hier de vraag gesteld wordt naar koppelingen…

 • Remko Opdam
  says:

  Ook Broadbean zag deze potentie van LinkedIn en daarom zijn wij vorig jaar al geïntegreerd met LinkedIn om onze klanten de mogelijkheid te geven ook hier vacatures naar te distribueren. Ook XING (stukken kleiner natuurlijk) staat op de todo-list.
  eQuest is een belangrijke internationale speler, dat merken we zeker aangezien wij ruim een half jaar geleden ook een kantoor in L.A. hebben geopend.

  Kortom, jouw vraag “Dus waar blijven die koppelingen? Of moeten we voortaan met eQuest zaken gaan doen?”
  Nee hoor, je moet niks 🙂