IG! en The Network in groot onderzoek

imageIntelligence Group en The Network hebben recent een gigantisch onderzoek afgerond. En dat gigantisch slaat in ieder geval op het aantal werkzoekers (66.000) en het aantal landen (40) waar dit onderzoek is uitgevoerd.

Het onderzoek gaat in ieder geval over de mobiliteit van de arbeidsmarkt want enkele voorlopige resultaten zijn afgelopen donderdag bekend gemaakt.

En de eerste resultaten zijn op zijn minst interessant te noemen:

  • a substantial jump in the willingness of staff to move abroad to get the right job, with 72% of participants, compared to 62% in 2006, willing to relocate
  • 46% of respondents now say they are willing to work abroad for an extended period, against 29% in 2006

Hierbij is het natuurlijk helemaal interessant in hoeverre deze toegenomen reislust gecorreleerd is met de diepte van de recessie, en daarmee de omvang van de werkloosheid in de verschillende landen. Maar deze informatie is slechts een teaser; ik zal geduld moeten hebben…

In de komende periode wordt de verzamelde data geanalyseerd en zullen resultaten bekend worden gemaakt via white papers, seminars and workshops.

Wel een beetje opschieten graag!

Geef een reactie

2 Comments
  • Geert-Jan Waasdorp
    says:

    Als het slecht weer blijft in NL dan schiet ik op…
    Aardig om te vermelden. De belangrijkste reden voor personen uit Letland (paar duizend ondervraagd) om in het buitenland te werken, is de recessie. 75 Procent noemde dat als een van de belangrijkste redenen. Gemiddeld over alle respondenten was dit 1:5. Er lijkt een verband te zijn….maar ik hou jullie nog even in spanning.