Google Wave, eerste ervaring

imageHet is een bijzonder klein lijstje met contacten, maar het is een begin. Jawel, die paar fotootjes aan de rechterkant zijn al mijn Google Wave contacten.

Het is dus nog een beetje alleen op de wereld, maar dat zal vanzelf veranderen. Want dit heeft zonder twijfel potentie. Ook al is het even wennen. Want het is toch wel anders als je het op een video ziet in vergelijking met zelf aan de slag gaan.

En op magische wijze letters te zien verschijnen op het moment dat een ander aan het typen is. Heel weird. Maar goed, ik ben dus aan het spelen met Google Wave.

En ik zie al prachtige toepassingen voor me. Hoezo solliciteren via een webformulier? Niets ervan. Waven met een recruiter, wat interactief vraag- en antwoordspel, misschien een paar vaste vragen, even een CV bijsluiten, misschien wat voorbeelden van mijn werk…

En dat allemaal in een Wave. Waarmee de recruiter ook meteen een dossier heeft van een werkzoeker. En de werkzoeker die Wave keurig onder sollicitaties kan archiveren. In een eigen Wave folder.

Ik was op basis van de video al overtuigd. En het is er niet minder op geworden. Ik moet alleen nog de nodige handigheid krijgen. Maar dat komt vanzelf wel. Als er meer contacten in mijn lijstje komen te staan.

Wat me opvalt is dat ik steeds op Enter druk als ik een stukje tekst heb geschreven. Alsof ik in een instant messaging omgeving zit. Hoewel de ander direct elke letter die ik typ kan zien. Heel bijzonder…

Dit is veel directer dan instant messaging. Of Twitter. Ik zie in de verte grote roterende archieven voor deze technieken opdoemen. Hoewel Wave dan nog wel wat soepeler moet gaan worden, maar ik heb er vertrouwen in dat er nog wel wat verbeteringen aan zullen komen.

Ik ben overigens te vinden via marc.drees@googlewave.com. Let’s Wave!

Geef een antwoord

7 Comments