Jobnews: Volksverlakkerij?

Jobnews, het lelijkste eendje onder de grotere Nederlandse vacaturesites, heeft een online enquete op haar site staan. En het lijkt er op dat Jobnews de kwaliteit van haar site wil verbeteren. Nou, dat is hard nodig; dus daar wil ik wel aan meewerken. Dit is de introductie:

Startscherm Jobnews enquete

De online enquete bestaat in totaal uit 19 vragen. Maar daarvan gaan er slechts twee over de kwaliteit van Jobnews:

Jobnews enquete: twee vragen
En slechts met vraag 6 gaat Jobnews in op mijn wensen; en dan ook nog eens met een open vraag. Eén van de 19 vragen gaat dus over wat ik zou willen van Jobnews. En die ene vraag is een luie vraag. Jobnews heeft niet eens de moeite genomen om een aantal categorieën te verzinnnen…

Het lijkt er dus bepaald niet op dat Jobnews benieuwd is naar mijn wensen om zo de kwaliteit van hun site te verbeteren. Maar wat wil de site dan wel van mij? Da’s een hele goeie vraag!

Laten we eens kijken waar die resterende vragen over gaan:

  • 12 vragen gaan over wie ik ben (geslacht, leeftijd, opleiding, functie, werkervaring, verantwoordelijkheden, regio, etc)
  • 4 vragen gaan over hoe (vaak) ik op Jobnews kom en welke andere vacaturesites ik bezoek

Oftewel, Jobnews wil via deze enquete het profiel van bezoekers bepalen en de concurrentie in beeld krijgen. Meer is er niet. Maar waarom zegt Jobnews dat niet gewoon? Want met de huidige introductie voelt deze enquete als pure volksverlakkerij.

Geef een reactie