Luister niet naar mannen met hoog inkomen

logotype CBS Dat is althans mijn conclusie nadat CBS vandaag met de cijfers over het consumentenvertrouwen is gekomen. Wat blijkt? Alleen mannen en consumenten met een hoog inkomen zijn positief over de ontwikkeling van de economische situatie in het komende jaar.

Ergo: mannenlijke consumenten met een hoog inkomen zijn het meest positief. Ik weet het, statistisch geen correcte aaname. Maar ik ga er vanuit dat deze toch behoorlijk klopt.

En wat zou je van deze recessie juist hebben moeten leren? Juist. Die is veroorzaakt door mannen met een hoog inkomen! Sterker nog, dat hoge inkomen (lees: bonussen) was een belangrijke reden voor die recessie.

Want de recessie is vooral veroorzaakt door derivaten op basis van hypotheken. En die derivaten werden gefabriceerd bij een aantal banken (denk bv. aan Lehman Brothers) door goed betaalde mannen die hiermee zeer, zeer vette bonussen verdienden. Terwijl kuddes huiseigenaren hun huis stilletjes achterlieten omdat ze afbetaling niet langer konden betalen.

Mannen met een hoog inkomen hebben dus niet zo’n goede inschatting van risico. Maar wie heeft dat dan wel:

image 
Nou, laten we eens zien… Als ik het op sexe zou moeten houden ga ik voor vrouwen in plaats van mannen. En laten we dan maar meteen werkende vrouwen met een midden inkomen nemen. Wederom een statistische sprong die niemand zou moeten nadoen, maar je leeft maar 1 keer.

Hoe dan ook, ik wil voortaan alleen nog maar voorspellingen horen van werkende vrouwen tussen 45 – 65 jaar, met een middelbare opleiding en een gemiddeld inkomen. Daar kan je tenminste op vertrouwen!

Maar… mijn eigen vrouw past behoorlijk goed in dit profiel. En zij is veel te somber op economisch gebied! Tegelijkertijd, ik ben volgens CBS weer veel te optimistisch. Wat moet ik nou? Ik ben de kluts helemaal kwijt…

Geef een reactie

5 Comments