Vertical search voor iPhone…

Jobtical screen shot Je kon er natuurlijk op wachten maar het is nu al zover: de eerste mobiele vertical search engine is gesignaleerd. Met de niet tot de verbeelding sprekende naam Jobtical.

Nou, in het bedenken van de naam is in ieder geval geen onsje creativiteit gestoken. Hopelijk is er meer energie gestopt in de applicatie. Die natuurlijk alleen beschikbaar is voor de iPhone, tegen betaling van EUR 1,59.

Op iPhoneclub staat een eerste ervaring. Bij gebrek aan een iPhone moet ik het dus daarmee doen, met enige redactie van mijn kant:

Jobtical laat uitsluitend de 500 meest recente vacatures (?) van Monsterboard, Jobtrack(?) en Nationale Vacaturebank zien. Daarbinnen kan je blijkbaar filteren op de titel van de vacature of een plaatsnaam. En je kan een vacature bewaren.

Klik je op een vacature dan ga je naar de vacaturepagina van de betreffende website; de presentatie is dus niet geoptimaliseerd voor de mobiele telefoon.

Afijn, klinkt als een wel zeer magere mobiele equivalent van de al even overbodige vertical search engines zoals SimplyHired en Indeed. Met ook het probleem van dubbele vacatures. En dat op zo’n klein pokkeschermpje.  Fijn…

image
De site van Jobtical.com verwijst naar het bedrijf Nabbix, een eenmanszaak van Jasper Schröder. Die volgens LinkedIn als Java ontwikkelaar actief is.

Via een tweet van Martijn van der Neut (marketing manager Nationale Vacaturebank)

Geef een reactie

3 Comments
 • gordon lokenberg
  says:

  Het is goed te zien dat er verschillende initiatieven op het gebied van “mobile recruitment” uitgevoerd worden. Zo zie bijvoorbeeld in de UK ook al verschillende apps opkomen o.a.: UKjobs, Avavo, Jobsearch en ook het cv wordt al mobiel gemaakt via o.a. ResumePro.
  Waar op het internet de content begon met informatie en games en pas later vacatures zo zal de content en het gebruik ervan op mobiel zich ook ontwikkelen, maar dan in hoger tempo… Tot snel!

 • JR
  says:

  Kan me wel voorstellen dat je alvast vacatures wilt browsen, maar de mogelijkheden voor deze app. zijn wel zeer beperkt. Naast de dubbele plaatsingen is het invoeren van zoekwoorden geen garantie voor een goed resultaat. Terwijl dit wel de enige mogelijkheid is om vacatures te filteren. Zo is het niet eens mogelijk om een regio te kiezen.

  Kortom te beperkt, te kort door de bocht en niet goed over nagedacht…
  Jammer van het geld, helaas kan je via iTunes niet je geld terugvragen voor een slecht product. Misschien is dat nog een goed idee voor Apple, dan heeft deze App. tenminste nog iets opgeleverd.

 • Cees
  says:

  Kan me moeilijk voorstellen dat iemand graag mobiel vacatures wil browsen. Lijkt mij normaal dat als je gaat zoeken, je ook gelijk wil reageren met een mail + C.V. Meestal staat dat juist op je pc.