De corporate ICT recruiter naar huis?

Chipfabrikant Intel en chipmachinefabrikant ASML hebben een beter dan verwacht derde kwartaal achter de rug. Beide bedrijven zijn optimistisch gestemd over de rest van het boekjaar. Daarmee lijkt de chipindustrie, die een graadmeter is voor wereldwijde investeringen in ict, aan te trekken.

Volgens marktonderzoeker Forrester nemen de IT bestedingen in 2010 met 7% toe in Nederland.

Volgens het Platform Bèta Techniek dreigt een enorm tekort aan techneuten. Op dinsdag 20 oktober 2009 wordt het investeringsplan 2011-2016 gepresenteerd door Hans de Boer, lid van het Innovatieplatform. Hier zitten verder o.a. minister-president Balkenende en onderwijsminister Ronald Plasterk in. Een gewichtige club, zeker als je weet dat Shells voormalig CEO Jeroen van der Veer en voorzitter van de HBO-raad Doekle Terpstra bij de presentatie van de plannen aanwezig zijn. Één boodschap is nu al duidelijk: Er moet de komende jaren geïnvesteerd worden in de doorstroom van technisch studenten in het beroepsonderwijs!

Ik zou de corporate ICT recruiter vooral laten zitten.

Geef een reactie