Nationale Vacaturebank: creatief met cijfers, 2

Nationale Vacaturebank kan er geen genoeg van krijgen. En ik dus ook niet. Daarom een laatste merkwaardige grafiek uit de nieuwsbrief van Nationale Vacaturebank. Waar de site om volstrekt onduidelijke redenen de volgende tekst bij zet: Enorme stijging in bezoeken NationaleVacaturebank.nl overstijgt alle concurrenten:

image

De belangrijkste vraag is natuurlijk: welke enorme stijging? Ik zie het niet. Wie het wel ziet mag het zeggen. Nog even los van het feit dat deze grafiek geen aantallen toont…

Oh ja, de cijfers die Nationale Vacaturebank van Totaljobs gebruikt zijn van januari 2009. En die gebruikt ze voor alle resterende maanden. Petje af…

Ik weet niet precies wat Nationale Vacaturebank probeert te bereiken met dit soort grafieken. Misschien wil ze de lachers op haar hand krijgen? Hoe dan ook; het is een verzameling van onzinnige of nietszeggende grafieken. Waarbij ik natuurlijk ook doel op hun enorme stijging van het aantal sollicitaties per vacature… Of het aantal kandidaten per provincie

Ik heb een suggestie voor Nationale Vacaturebank: gebruik de volgende keer gewoon echte feiten. Geen verdraaide onzin. Het siert je niet.

Geef een reactie

1 Comment