ResumePal krijgt een prijs??

Logo en logotype ResumePalJobFox schijnt een prijs te hebben gewonnen, de Human Resource Technology Product of the Year. Is dit een reden voor felicitaties? Nee, Het is reden voor droefenis.

Want JobFox krijgt deze prijs voor ResumePal. ResumePal is niets meer dan een kopie van het al veel langer bestaande iProfile. En verder is het een zinloze toepassing. Behalve voor JobFox zelf.

Wat was ResumePal ook alweer? Een korte recap van een eerder artikel over deze site:

Kort gezegd is het een online CV dat je maar één keer aanmaakt en vervolgens bij elke online sollicitatie kan toevoegen. Waarmee de ontvanger ook direct alle informatie uit dat online CV in een database kan plaatsen.

Voor het idee mag je een prijs krijgen, hoewel dit idee al veel en veel eerder door anderen is verzonnen. Maar het gaat natuurlijk om de uitvoering. En daar loop je tegen twee fundamentele problemen aan:

Zowel de werkzoeker als de werkgever moet moeite doen om van een dergelijke toepassing gebruik te maken. En daar zit het grootste obstakel voor het succes van een dienst als ResumePal. Het is de zoveelste walled garden!

Om een profiel te maken moet de werkzoeker door de eindeloze reeks schermen heen die JobFox tot zo’n ellendige site maken. Je kan geen gebruik maken van een al bestaand CV of LinkedIn profiel…

E alleen bedrijven die een bepaald ATS gebruiken kunnen gebruik maken van de profielen die in ResumePal zijn opgeslagen. Handig…

De enige die profiteert van ResumePal is JobFox. Want die krijgt lekker veel profielen van werkzoekers in haar database. Waarmee ze weer leuke dingen kan doen. Vooral omdat ze als vacaturesite al volledig heeft afgedaan.

En daar krijg je dus een prijs voor in Amerika. Wat een armoede. Maar ja, wij hebben natuurlijk de Website van het jaar verkiezing…

Geef een antwoord