Monster job fair is live. En fraai.

Het is zover, de virtuele job fair van Monster is live. En het is er nog verdomde rustig met 6 bezoekers op dit moment. Maar wat wil je, het is pas 6:00 uur in de UK:

Monster | Homepage virtual job fair

Goed, dat ziet er druk uit, laat ik maar eens naar binnen gaan en zien wat er te beleven valt:

image
Kijk, dit ziet er al een heel stuk beter uit dan Clickbeurs. Een echte vloer met stands van bedrijven! In plaats van een torenflat met een lift…

Ik ga maar eens buurten bij HP, een van de vijf bedrijven met een hele grote stand:

image
Wel fraai, maar niet zo handig, de stand is groter dan zichtbaar op het scherm. Naast de onderdelen coaching, reception en video room is een photo library (?) en een videochat.

Onder de stand is een korte beschrijving van het bedrijf, inclusief een drietal iconen. Waaronder de o zo belangrijke Jobs icoon:

image
Prettig, zo heb ik in ieder geval een short cut naar waar het uiteindelijk allemaal om gaat: banen.

Maar ik ga eerst even naar ‘binnen’. Bij de receptie natuurlijk:

image
Het duizelt me een beetje van de mogelijkheden. Het aantal interactie mogelijkheden is vrij groot. Ik kan links en rechts naar de andere onderdelen van de stand navigeren, en er zijn 8 acties die ik hier kan ondernemen.

Ik ga eerst naar de video room, waar ik meerdere promotie video’s kan bekijken:

image
De video’s zijn gelukkig goed te zien; ik kan me de ervaring met de Clickbeurs video’s nog goed voor de geest halen. Het ziet er allemaal fraai en goed verzorgd uit.

Nu maar eens naar de vacatures:

image

Als ik een vacature selecteer gaat het toch nog mis. Allereerst is het gekozen format nogal onhandig om een vacaturetekst in te laten zien:

image

Het ziet het er allemaal wat rommelig uit, en moet ik veel te veel scrollen om alles te lezen. Irritant, en vermijdbaar. Toon die vacature gewoon als een A4 tekst op het scherm! In plaats van strak aan het format van de site vast te houden. Waardoor je door een brievenbus naar de vacaturetekst moet gluren.

En dan is er nog de Apply url knop. Wat is dat nou weer. Ik ga toch gewoon solliciteren? Nou, als ik op die Apply url knop klik blijk ik meteen te hebben gesolliciteerd. Met mijn profiel…

Dat was niet de bedoeling… Wel efficient, maar daar had ik toch de eerste keer wel even een waarschuwing willen hebben. Afijn…

Alle activiteiten die je in elke ruimte kan doen worden als een overlay getoond die je ook weer heel makkelijk weg kan klikken. En gelukkig kan ik ook vanaf elke plek direct terug naar het overzicht van stands.

Ik ga later nog wel eens terug, want er is hier toch wel erg veel te beleven. En is er ook nog de Compatibility test die ik kan doen, dat moet natuurlijk worden geprobeerd. Maar niet deze keer. Ik heb pijn aan mijn virtuele voeten van het slenteren over deze beurs.

Conclusie
Deze virtual job fair van Monster ziet er veel en veel gelikter uit dan de Habbo kloon die Totaljobs met Clickbeurs op de markt heeft gezet. En is ook een stuk gebruiksvriendelijker en uitgebreider.

Maar daar gaat het natuurlijk niet om. De vraag is of deze virtual job fair wel werkt waar Clickbeurs heeft gefaald. En daarvoor is het nog veel te vroeg om iets zinnigs over te zeggen.

Geef een reactie

2 Comments