De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bank Ook deze week natuurlijk weer een aflevering in de serie over het aantal vacatures op de grootste vier vacaturesites van Nederland.

Een wat saaie week deze keer. Met uitzondering van Werk.nl die wederom zo’n 1.000 vacatures zakt. En dat terwijl afgelopen week het aantal verzamelde vacatures van de site erg hoog was…

Voor vandaag is dit het beeld:

Week 42

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl zakt weer ongeveer 1.000 vacatures! Dat gaat niet echt lekker. Nationale Vacaturebank gaat een beetje omhoog terwijl Monsterboard op hetzelfde niveau blijft hangen. Totaljobs stijgt zo’n 500 vacatures.

De cijfers per site sinds week 3 van dit jaar:

Vacatures per week, grote drie: week 3 - 42 
Hmm… Totaljobs blijft erg laag; onder de 1.000 vacatures. Dat belooft niet veel goeds. Monsterboard en Nationale Vacaturebank doen het aanzienlijk beter, hoewel Monsterboard wel net onder de 2.000 nieuwe vacatures duikt deze week.

Geef een reactie