USG People blijft alleen over…

Logotype Adecco Het lag al niet in de lijn der verwachting, maar het is nu ook officieel; Adecco koopt USG People niet. De uitzender heeft voor bijna EUR 800 miljoen de Amerikaanse MPS Group gekocht.

Hiermee koopt de specialistische uitzender waarvan Patrick de Maeseneire (CEO Adecco) een kleine maand geleden al aankondigde naar op zoek te zijn. Toen de onderhandelingen met MPS natuurlijk allang onderweg waren…

Met de aankoop versterkt Adecco dus haar positie als uitzender van specialistisch personeel, een segment met een aanzienlijk aantrekkelijker rendement dan het middle-of-the-road uitzenden wat de bulk van de omzet van Adecco uitmaakt.

Overigens is de bijna EUR 800 miljoen iets meer dan een half keer de omzet die de MPS Group in 2008 maakte (EUR 1.5 miljard).

MPS Group is vooral sterk in de VS, Canada en de UK. Maar ook in Nederland zijn een paar kraaltjes aan de Adecco ketting toegevoegd: headhunter Corinthe Executive Search en detacheerder Badenoch & Clark Europe.

Kleine kraaltjes, en ovoldoende voor Dehaze (Regional head of Northern Europe) die voor de schone taak staat Adecco ook in dit deel van de wereld te laten groeien. Verdere overnames zijn daarom te verwachten, al zullen deze aanzienlijk kleiner zijn. Tenslotte is met de aanschaf van MPS Group aardig wat geld verstookt.

USG People wordt niet gekocht, en volgens Zandbergen (interim-CEO USG People) was het bedrijf ook helemaal niet te koop. Maar USG staat zo langzamerhand in de slagschaduw van een klein aantal zeer grote reuzen (Adecco, Randstad, Manpower) en zal zich af moeten vragen of er nog wel groei en daarmee toekomst mogelijk is zonder direct zonlicht.

Ik heb een donkerbruin vermoeden…

Geef een antwoord

1 Comment