Videocursus Personal Branding

Gisteren is E-learning site Whizzie met een videocursus over Personal Branding gekomen. En onze reisleider door een serie van 6 video’s is niemand anders dan Gordon Lokenberg:

Whizzie | Homepage Personal Branding

Dit zijn de zes video’s: Whizzie | Aanbod personal branding
Op de site zelf kan je de video’s alleen maar bekijken tegen betaling (EUR 14,99), maar de bedoeling is om de video’s via partners aan te bieden waardoor gebruikers de cursus gratis kunnen bekijken.

Ik heb enige tijd geleden een paar video’s bekeken. En daaruit in ieder geval de conclusie getrokken dat Gordon Lokenberg altijd als presentator aan de slag kan. Want hij doet het in mijn optiek erg goed.

De video’s zijn duidelijk en niet te lang al wordt soms teveel technisch jargon gebruikt. Ik ben nog altijd een grote fan van de wijze waarop bij Careerplayer video’s worden aangeboden. Dat is voor mij de top op het gebied van oline video’s en daarmee een maatstaf voor hoe het zou kunnen.

Wat ik wel jammer vond is dat in de video’s duidelijk reclame werd gemaakt voor ZoekmijnBaan. Deze site werd genoemd in een rijtje met grote vacaturesites (Monsterboard, Nationale Vacaturebank) en dat slaat natuurlijk nergens op.

Los daarvan is dit een interessant initiatief. Ik ben benieuwd of Whizzie partners weet te vinden zodat het aanbod gratis beschikbaar komt voor werkzoekers. Want alleen dan zal er gebruik gemaakt gaan worden van deze video’s. De partners moeten dan natuurlijk wel bereid zijn om (een deel van) de kosten te dragen. En dat zal in deze tijd niet eenvoudig worden. Maar ik ga er vanuit dat de video’s in ieder geval op ZoekmijnBaan beschikbaar zullen komen…

Whizzie is eigendom van WebTeachers BV dat wordt gerund door Hylke Steiginga en Paul Laurijssens, twee jonge ondernemers.

Geef een antwoord