Manpower schrijft rode resultaten

Logo en logotype Manpower Waar Manpower in het eerste halfjaar van 2009 nog zwarte cijfers schreef is dat in het derde kwartaal tot een einde gekomen. Manpower laat een verlies van ruim $50 miljoen zien…

De omzet keldert ten opzichte van het 3e kwartaal van 2009 met 26%. Dit is overigens wel minder dan het 1e (-32%) en het 2e (-36%) kwartaal. En in het 3e kwartaal van 2008 was de omzet nog gegroeid ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2007!

Dat klinkt hoopvol. Maar Jeffrey Joerres, CEO van Manpower, laat weinig hoop doorklinken in zijn commentaar: We continued to experience sluggish demand for our services as the labor markets throughout the world were hampered by lack of demand for companies’ products and services.

Dat is duidelijk. Er is weinig vraag naar uitzendkrachten. Maar dat houdt Joerres niet tegen om met een glimmer of hope te komen: […] revenue across the board was marginally stronger, however, the uptick in revenue is muted at this time compared to previous recoveries

Een verdere reductie van personeel is voorlopig ook niet aan de orde:[…] increases […] in our revenue over the last quarter indicate that our decisions to preserve our office network at its current level are appropriate

Nou, dat is in ieder geval goed nieuws voor de medewerkers van Manpower.

De omzetontwikkeling in Europa (-31%) is veel slechter dan in de VS (-20%). Maar Azie steekt er met kop en schouders bovenuit; de omzet daalde hier slechts met bijna 6% ten opzichte van vorig jaar.

Voor de eerste negen maanden van dit jaar is de omzetdaling 34% ten opzichte van dezelfde periode in 2008. En dat betekent over de eerste negen maanden dus een verlies van $29 miljoen…

Het is nu dus wachten op de andere uitzenders. Volgende week zijn in ieder geval USG People (28 oktober) en Randstad (29 oktober) aan de beurt.

Geef een reactie