MijnContent: ergernissen met online solliciteren!

image Gisteren bracht Content een persbericht uit met de volgende titel: Content pakt ergernissen tijdens online sollicitatie aan. En daarmee stelt de uitzender dat een belangrijk onderdeel van haar vernieuwde site aanzienlijk moet zijn verbeterd: het sollicitatieproces!

Content claimt met haar nieuwe portal MijnContent het online solliciteren zo makkelijk mogelijk voor onze kandidaten te maken. Nou, dat moet ik natuurlijk zien en beleven. Tenslotte was een eerdere ervaring met de nieuwe site bepaald geen prettige ervaring…

Goed, ik pak op de homepage van Content de bovenste van de 5 Topvacatures die hier staan; die van Administrateur. Klik. En ik zit op de vacaturepagina:

Content | Vacaturepagina
En daar klik ik meteen op de knop Direct Solliciteren en dan… zie ik dit:

Content | Inlogpagina MijnContent
Deze pagina opent zich overigens in een nieuw tabblad van mijn browser. Wat een vreemde situatie. Allereerst is natuurlijk de beleving totaal anders, maar aan de linkerkant staat dit:

image

Hier word ik dus heel, heel erg droevig van. Want Content heeft niet nagedacht. Ik heb op de knop Direct Solliciteren geklikt.  Niet op de knop Login, of op de knop Registreer.

En vervolgens zie ik een login/registeer scherm met de mogelijkheid om door te gaan met mijn ‘directe sollicitatie’ door opnieuw op een knop te klikken.

Het is goed dat ik nauwelijks nog haar op mijn hoofd heb, anders had ik dat er op dit moment vanaf gerukt…

Goed, ik klik dus de tweede keer op een ‘direct solliciteren’ knop, dit keer met de knoptekst Solliciteren zonder account…:

image

Nee, dit verzin je niet! Content laat je in drie stappen direct solliciteren… Ik ben ondertussen begonnen met het uitrukken van mijn borsthaar…

En dan die eerste stap. Let op:

image

Heb je geen digitaal CV? Oprotten dan! Content wil helemaal niets met je te maken hebben! Wegwezen. Vort. Het haar van mijn rechter onderarm wordt op dit moment met grof geweld verwijderd…

Overigens, leuk om te doen: even… het privacystatement lezen. Heb je een uurtje? Voor de nummerfetisjisten: 2.249 woorden. Dat is een ferm privacystatement. En natuurlijk volstrekt onleesbaar. En niet in overeenstemming met de nieuwe NVP Sollicitatiecode

Goed, ik heb een fake CV geplakt, de voorwaarden en het privacy statement geaccepteerd en op de knop Volgende geklikt. En ziedaar, Content maakt gebruik van een extractie functie! Dat is natuurlijk wel heel erg goed. In mijn geval worden alle gegevens keurig herkend en geextraheerd.

Helaas moet ik van Content wel nog even bewijzen dat ik een mens ben:

image

Oh, wat heb ik toch een hekel aan die stompzinnige captcha’s. En al helemaal in deze situatie. Waar ik in de vorige stap een bestand heb moeten plakken en nu een captcha invullen? Mijn linkerarm is ondertussen ook volledig onthaard…

Als ik wederom op Volgende klik krijg ik dit te zien:

image
Nou, hier kan ik eindelijk solliciteren. Wat ik dan ook doe, met volledig onthaard bovenlijf. 

De e-mail
Jawel, ik krijg ook nog een bevestiging per e-mail van Content. Die ziet er zo uit:

image

Positief is de concrete termijn in de e-mail: binnen twee werkdagen. Dat is uitstekend. Verder kan er heel wat poetswerk aan deze e-mail worden verricht. Ruimte voor verbetering biedt ook zeker de link naar de vestiging. Want die is al bekend. Maar via de link ga je naar een overzichtspagina van alle vestigingen…

Ideetje: zet de contactgegevens van de vestiging direct in de e-mail…

Conclusie
Ik vraag me af of er iemand binnen Content zich achter deze nieuwe site heeft gezet en heeft geprobeerd te solliciteren. Gewoon, zoals 99% van de kandidaten zouden doen. In plaats van zich te verlekkeren aan de toeters en bellen van MijnContent. Waar diezelfde 99% van de werkzoekers zich in eerste instantie niets van aantrekken.

Content komt met een dramatisch slecht sollicitatieproces. Waarmee het ronkende persbericht volledig wordt ontkracht. Het is een aanfluiting. Direct solliciteren…  laat me niet lachen! Wat een gang naar Canossa is dit.

Nawoord
Op een ander moment zal ik overigens MijnContent met een bezoekje vereren. Maar eerst moet ik mijn haar weer laten aangroeien. Voor ik het weet heb ik een griepje te pakken.

Geef een reactie

10 Comments