Videoboard: geen YouTube van werving- en selectieland!

image Enige tijd geleden schreef ik over &zoekmachine.nl, een nogal onhandige nieuwe site met video’s van werkzoekers en werkgevers. Die pijn aan mijn ogen doet.

Maar wat bleek? Nederland schijnt al zeer geruime tijd een direct vergelijkbare site te hebben: VideoBoard.nl. Een dergelijke fout moet ik natuurlijk goedmaken. Daarom vandaag een bezoekje aan deze ‘oude’ site…

De homepage
Kijk, dat ziet er stukken beter uit dan die van &zoekmachine.nl:

VideoBoard | Homepage

En er is dus ook op deze site een tweedeling; een sectie voor kandidaten en een sectie voor werkgevers. Ik ga maar eens buurten bij de kandidaten kant. Oftewel video’s van werkzoekers:

Videoboard | Kandidaten
Er staan zo’n 80 kandidatenvideo’s op deze site. Da’s niet echt veel. Om het heel vriendelijk te zeggen. Zeker in deze tijd. Overigens is het aantal videovacatures ook zeer beperkt: 96. En dat met in het achterhoofd dat deze site al meerdere jaren bestaat…

Bij het aanklikken van een kandidaatvideo krijg ik dit te zien:

image
Veel informatie en een video van de betreffende kandidaat. Voor de goede orde, alle Contactgegevens heb ik verwijderd. Je hebt het CV als een download tot je beschikking en een ruime set aan eisen en wensen van de kandidaat; meer dan wat hierboven te zien is.

Dit is zeker geen slechte oplossing. Een beetje een cross-over tussen een profiel en een video CV. Wat mij betreft zeker werkbaar, als zou ik liever meer informatie van kandidaten in een lijstscherm willen zien om al daar te kunnen filteren. Nu moet ik steeds naar een kandidaatscherm om de eisen/wensen te kunnen zien…

De contactinformatie van kandidaten is zichtbaar; je kan als recruiter dus direct contact opnemen. Hier zit wat VideoBoard betreft ook geen verdienmodel in; ze denkt op termijn op basis van reclame omzet te maken. Hmm… een grote uitdaging.

Conclusie
Net als &zoekmachine.nl denkt VideoBoard de YouTube van online recruitment te worden, of in hun geval van Werving & Selectieland. Ja, gezien het aantal vacatures en kandidaten video’s is dat dus zeer onwaarschijnlijk.

Maar VideoBoard is veel meer dan @zoekmachine.nl een doelgerichte site die het eenvoudig maakt om kandidaten danwel vacatures te zoeken/vinden. Desondanks heeft de site, in haar meerjarige bestaan, nauwelijks enig volume kunnen realiseren. Als gebruikers stemmen met hun voeten dan weet VideoBoard al enige tijd hoe laat het is…

Achtergrond
VideoBoard is een handelsnaam van VideoRecruitment BV, eigendom van Steven Tolsma

Geef een reactie

4 Comments