Ah! Nu kan je ook op Flickr mensen ’taggen’

Op de Flickr-blog las ik deze hysterische uitspraak: ‘Flickr! It’s made of people’! Maar dit keer heeft een marketinguitspraak ook echt diepgang. Want nu kun je, net als dat op Facebook kan, mensen ’taggen’ in foto’s.
flickr


Om iemand toe te voegen aan een foto, kun je gewoon iemands naam intypen, als ware het een tag, of je kunt een ‘boundary’ toevoegen.
Ik vraag me af of dit enigzins booming wordt. Want Flickr is toch wat minder een sociaal netwerk dan Facebook. Want: hoeveel contacten heb je op Facebook? En op Flickr? Juist! Flickr is voor foto’s. Punt.

Godzijdank kun je ook ‘opt-outen’. Voor de drankorgels en sociaal-wenselijk-gedrag ontberende gasten een godsgeschenk. Hoor je bij deze groep? Ga dan NU naar Flickr en zorg ervoor dat je niet aangewezen kan worden in foto’s.

En: ligt het aan mij, of is Flickr gewoon een beetje laat met deze dienst? Nu staat Yahoo (de wettige eigenaar) ook niet bekend als Grote Veranderaar. Maar toch…

Geef een reactie

2 Comments
 • Chris Stapper
  says:

  Ik deel Floors sceptische houding. Flickr gebruik ik voor de foto’s Ik heb al teveel sociale netwerken waar ik met mensen in contact wil staan. En eigenlijk is 1 genoeg.
  Maar het idee is opzich zeker wel fijn.

 • aatski
  says:

  “En: ligt het aan mij, of is Flickr gewoon een beetje laat met deze dienst? Nu staat Yahoo (de wettige eigenaar) ook niet bekend als Grote Veranderaar. Maar toch…”
  Oh o! Schrijven is makkelijker dan nadenken.  Yahoo is e n o r m en Flickr  G I G A N T I S C H  én de allereerste én zijn beiden grote veranderaars. Het is al aan het “boomen”.