De jongens van Talentpull staan voor hun zaak!

Medio juni schreef ik een blog over Talentpull , een nieuw initiatief van Conceptables uit Rotterdam. Talentpull brengt in het kort werkgevers en W&S bureaus op een online marktplaats bij elkaar. W&S bureaus betalen in het model een fee om vacatures te mogen zijn en er kandidaten op voor te mogen stellen. In mijn vorige blog was ik daar, op zijn zachtst gezegd, niet enthousiast over.

In de comments gebeurde echter iets moois. Mede-oprichter Edvin Oklopcic mengde zich in de discussie. Iets dat weinig online recruitmentpartijen hem na doen. Edvin wilde graag een kans mij in een gesprek te overtuigen van zijn oprechte bedoelingen. Een hoop agenda management een huwelijk en huwelijksreis later zat Edvin afgelopen vrijdag met collega Udesh bij mij aan tafel. Over serieus deelnemen aan online discussies gesproken!

Ik blijf bij mijn standpunt dat het businessmodel een niet bestaand probleem oplost. De recruiter die de dienst van Talentpull nodig heeft om met nieuwe bureaus in aanraking te komen moet namelijk wel onder een steen leven om niet in het dagelijks werk met een stapel bureaus te worden geconfronteerd.

Ik kom echter terug op de volgende zin: “De dienst van Talentpull is overbodig, zinloos en zo wereldvreemd dat het riekt naar geldklopperij.” De mannen van Conceptables staan voor Talentpull en zijn oprecht in hun bedoelingen. Mijn smaak is het nog steeds niet maar hier is geen sprake van geldklopperij. Dit is enthousiast ondernemerschap en dat zouden meer mensen moeten doen!

Geef een reactie

1 Comment
 • Udesh - TalentPull
  says:

  Beste Thomas,

  Nogmaals bedankt voor je tijd en het delen van je visie. Niet om de discussie weer aan te gaan (hebben we al genoeg gedaan :)), maar nieuwe bureaus vinden kunnen we inderdaad allemaal en daar heb je ons niet voor nodig. TalentPull is juist een eenvoudige webservice om het aanbod van bureaus, door middel van marktwerking, inzichtelijk te maken.

  Groet,
  Udesh @ TalentPull