Een oproep aan vacaturesites: informatie over job agents

Stepstone job agent promoIk heb bij een groot aantal sites een vacature verzendservice (job agents) aangemaakt. Per e-mail en per RSS (waar mogelijk) Die RSS feeds bekijk ik nooit, de e-mails worden al jaren dankzij mijn spamfilter afgevangen.

Het is (voor mij) namelijk veel simpeler om een e-mail van een vacature verzendservice in mijn spam te laten belanden dan om die verzendservice uit te zetten. In de meeste gevallen moet ik namelijk naar de betreffende vacaturesite om dat te bewerkstelligen.

En dan heb ik mijn inlognaam en wachtwoord nodig. Die ik natuurlijk allang ben vergeten. Met andere woorden, teveel gedoe, teveel tijd, te omslachtig. Dus liever met 1 klik op de knop als spam markeren.

Ik weet zeker dat ik hier niet uniek in ben. Ik vraag me daarom af hoeveel van die tienduizenden e-mails per dag daadwerkelijk worden gelezen. En in hoeveel gevallen dit leidt tot het klikken op een link naar een specifieke vacature op de site. En dan: in hoeveel gevallen wordt er gesolliciteerd?

Ik nodig alle grote vacaturesites uit om hierover openheid van zaken te geven. Ik weet dat jullie allemaal RecruitmentMatters lezen, dus deze oproep zal jullie in ieder geval niet ontgaan…

Laat ik voor een goede vergelijking mijn vragen zo concreet mogelijk formuleren:

  1. Welk % van de bezoekers registreert een job agent?
  2. Wat is de gemiddelde looptijd van een job agent?
  3. Welke % van job agents loopt meer dan een half jaar. En welk % loopt meer dan 1 jaar?
  4. Welk % van de abonnee’s komt per week naar de site op een vacature via de toegezonden job agent?
  5. Welk % van de abonnee’s uit vraag 4 solliciteert op de betreffende vacature?
  6. Wat is de gemiddelde duur van het abonnement voor abonnee’s uit vraag 4?
  7. Welk % van de abonnnee’s reageert (op de wijze zoals omschreven in vraag 4) na meer dan een half jaar? En welk % na meer dan 1 jaar?

Kan je deze vragen beantwoorden? Schrijf dan een reactie bij dit artikel of stuur de antwoorden via het contactformulier. Dan maak ik er een vergelijkend onderzoekje van.

Kan je deze vragen niet beantwoorden? Dan valt er wat te verbeteren aan de site. Succes daarmee.

Geef een reactie

3 Comments