Allure: Klein duimpje verslaat meerdere Goliaths

Logotype Allure Vandaag ben ik eens op bezoek gegaan bij een kleine uitzender met een nieuwe site: Allure Uitzendbureau. Jawel, het blijft maar doorgaan met vernieuwingen binnen de uitzendbranche.

Het lijkt er op dat alle uitzenders zich opmaken voor een druk laatste kwartaal. Maar volgens mij zal het in al die glimmende nieuwe online vestigingen voorlopig nog angstig rustig blijven… Hoewel de echte vestigingen nog veel stiller zijn.

De homepage
Dit is hem dan, de homepage van Allure:

Allure | Homepage

Kijk een dominant gepositioneerde zoekfunctie. Dat is goed. En ook een aantal categorieën, direct onder de zoekfunctie. Praktisch voor de gebruiker en Google is er ook helemaal dol op. Dat ziet er alvast goed uit.

Het zoekresultaat
Ook niet slecht, zeker als je bedenkt dat dit kleine uitzendbureau slechts 62 vacatures heeft:

Allure | Zoekresultaat
Hier doet Allure veel goed. Facets, sorteermogelijkheden, navigatie, vacature verzendservice. En dan ook nog eens dit toetje; de mogelijkheid om vacatures met elkaar te vergelijken:

Allure | Vacatures vergelijken
We zijn het al jaren gewend bij sites als Kieskeurig.nl, maar dit zie je in online recruitment land nog nauwelijks. De grote jongens moeten zich schamen.  En Allure verdient een pluim!

De vacature
En ook die vacature ziet er uitstekend uit:

Allure | Vacaturepagina

Inderdaad, ik mis hier de contactgegevens van de vestiging, dat is jammer. Verder is dit gewoon een hele goede vacaturepagina.

De sollicitatie
Helaas moet ik me inschrijven om te kunnen solliciteren. De eerste echte fout die Allure maakt:

Allure | Tussenscherm
En er komt direct een tweede fout achteraan, want het inschrijvingsformulier is veel te omvangrijk. En als ik klaar ben krijg ik dit te zien; de derde fout op rij:

Allure | Reactie op inschrijving

Vreemd genoeg krijg als ik dan eenmaal op de knop Reageer op deze vacature klik vervolgens dit te zien:

Allure | Reactie op sollicitatie

Da’s dus wel simpel en feitelijk volledig overbodig… Wel jammer is het obligate en vage woordje: Binnenkort. Dat zegt dus weer helemaal niets. Geef me een concrete termijn!

Net als veel collega’s vermengd Allure het sollicitatieproces met een registratieproces. Dit is niet in het belang van de werkzoeker, maar uitsluiten in het belang van de uitzender. En zelfs dat niet eens. Maar ze denken  dat het in hun belang is. Jammer…

De e-mail
Die is er dus niet. Voor mijn registratie noch voor mijn sollicitatie krijg ik enige bevestiging van Allure toegestuurd. En dat is toch wel heel erg slecht. En daarmee verpest Allure op het allerlaatst een toch wel heel positieve ervaring.

Conclusie
Anders dan veel collega’s heeft Allure aanzienlijk meer zorg besteed aan het doel waarvoor werkzoekers naar een vacaturesite komen: vacatures zoeken en op passende vacatures solliciteren.

Klein Duimpje verslaat hierbij de diverse Goliaths van deze markt: Manpower, Randstad, Content, Creyf’s en Unique. Die allemaal op strafexpeditie naar Allure gaan. Om te leren en zich vervolgens dood te schamen!

Helaas laat Allure bij het feitelijke solliciteren ineens heel veel steken vallen. Doodzonde. Als ze dat weten te corrigeren hebben ze een uitstekende site in handen. Oh ja, en natuurlijk even het sollicitatieproces van het registratieproces scheiden!

Geef een reactie

1 Comment