De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bank Ook deze week natuurlijk weer een aflevering in de serie over het aantal vacatures op de grootste vier vacaturesites van Nederland.

En de bizarre rit van Werk.nl zet zich voort. Waar enerzijds astronomische aantallen nieuwe vacatures door JobFeed worden gemeten zakt de site zelf met 3.000 vacatures in ten opzichte van vorige week. Mysterieus…

Voor vandaag is dit het beeld:

Grote vier vacaturesites: week 44 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl zakt bijna 3.000 vacatures! Ik weet niet wat er met die site aan de hand is, maar dit gaat helemaal niet lekker! Nationale Vacaturebank zakt een heel klein beetje in, net als Totaljobs. Monsterboard blijft op hetzelfde niveau blijft hangen.

De cijfers per site sinds week 3 van dit jaar:

De grote drie: vacatures per week 3 - 43
Totaljobs stuitert weer omhoog. Erg grillig, het wekelijkse aanbod aan nieuwe vacatures bij deze site. Monsterboard lijkt weer rond de 2.000 nieuwe vacatures per week uit te komen en Nationale Vacaturebank groeit langzaam boven de 2.500 nieuwe vacatures per week uit. Zijn we uit het dal aan het kruipen? Mijn trendlijn denkt van wel:

Trendlijn grote drie, week 3 - 43
Maar ik ben voorzichtig. Het is nog te vroeg om er iets over te zeggen. Zeker als er nog een verdere groei van de werkloosheid staat te wachten.

Geef een antwoord