Online corporate referral services: een nabrander

Logo en logotype VacaturebuttonsHier heb ik dus zo’n hekel aan! Schrijf je een overzichtje over de ‘opkomende’ markt van online corporate referral services, blijk je er eentje vergeten te zijn. Gewoon omdat je te lui bent.

Vacaturebuttons werd mij gemeld als een mogelijke partij, maar ik kon de site niet vinden op Netwerven. Vervolgens een direct message naar Michel Rijnders proberen te sturen, maar tweetdeck deed raar. En het er dus maar bij laten zitten.

Blijkt het dus een aparte ‘site’ te zijn:

Vacaturebuttons | Homepage
Oftewel, egg on my face

Afijn, Vacaturebuttons is dus een initiatief van Netwerven en biedt een in mijn optiek zeer interessante twist op het gebied van online (corporate) referral services.

Waarmee het aantal partijen is uitgebreid tot 4…

Geef een reactie

11 Comments
 • Simon Hartevelt
  says:

  Leuke gimmick. Maar verre van “een systeem”. Dit soort dingetjes zijn inderdaad overal te vinden. De kunst is dus niet om het te vinden, maar om het even netjes te integreren in je recruitment website.

 • Michel Rijnders
  says:

  Jos Bodewes, social bookmarking zoals AddThis is niets nieuws, zo zijn er verschillende social bookmarks: sharethis en jobvite hanteert. Ieder met zijn eigen mogelijkheden die ik niet terugzag om het goed in te zetten voor vacatures. Vacaturebuttons is een ‘niche’ binnen social bookmarking. Vacaturebuttons is in die zin wel nieuw, social bookmarking niet. Zoals Leon ook al aangeeft is dit een echte beta. Stap 2 (versie 1.0) wordt ontwikkeld en daarmee kun je ook je button customizen en wat ik zelf vooral interessant vind: de statistieken zien over verspreiding via de verschillende netwerken en het aantal kliks.

  Vacatures plaatsen op nujij zit ook niet als standaard-optie in de button. Deze staat als proef in een maatwerk-button, met medeweten van nu.nl. Ik begrijp je waarschuwing, maar deze is dus overbodig voor de vacaturebutton.

  Verdere suggesties ter verbetering zijn van harte welkom!

 • Jos Bodewes
  says:

  Dit is toch helemaal niets nieuws? Het is gewoon een social bookmark button. Er bestaat al sinds jaar en dag de addthis button wat exact hetzelfde doet https://www.addthis.com en welke je kan customizen naar eigen wensen.
  Netwerven geeft er echter de naam vacature button aan. Da’s wel weer goed bedacht.
  Nu wil ik overigens gebruikers van deze buttons alvast wel waarschuwen. Ga je vacatures plaatsen op nujij.nl via deze buttons dan kan je in iedergeval een IP ban verwachten van nu.nl. Zij zien dit namelijk als spam. (wellicht vanwege nuwerk.nl???)
   

 • Michel Rijnders
  says:

  Thanks voor de wildcard in deze categorie, een leuke twist! Als je als bedrijf medewerkers activeert om de buttons te gebruiken om de vacatures aan hun netwerk voor te stellen valt het prima onder de definitie 🙂
  Nummer 5 kan je over een tijdje misschien wel bijschrijven.

 • Leon Willemsens
  says:

  @Marc,
  Je hoeft je niet te schamen, integendeel. Complimenten voor je netwerk van informanten. De site is pas enkele tientallen uren live en we sleutelen nog hard aan de code. Ik weet alleen niet of we met vacaturebuttons in het rijtje thuishoren van online corporate referral services. Zo is het in ieder geval niet direct bedoeld.